"Daarom ben ik overgestapt naar ARC People"

25 maart 2022

De afgelopen maanden heeft ARC People weer enkele ervaren professsionals in IT audit en risk aan zich weten te verbinden. Waarom zijn zij overgestapt en hoe ervaren zij het tot nu toe? Anita van der Leeuw en Oscar Beumer lichten hun overstap toe.

Jullie zijn recent overgestapt naar ARC People. Beiden hebben een andere achtergrond; kunnen jullie daar iets over vertellen?

Anita: Ik ben vanaf het begin van mijn carrière opgeleid bij een Big4 (PwC). Ik heb daar heel veel competenties geleerd voor het auditvak en in 15 jaar tijd enorm veel organisaties gezien. 

Oscar: Ik heb ongeveer 10 jaar als accountant gewerkt en ben daarna overgestapt naar Randstad waar ik ca. 18 jaar allerlei financiële, risk management en internal audit rollen heb vervuld.

Hoe zijn jullie in contact gekomen met ARC?

Anita: Toen ik bij ARC People een open inschrijving deed, omdat ik nog niet precies wist wat mijn volgende carrièrestap zou zijn, werd ik snel terug gebeld door Marlous, recruiter van ARC People, en wees zij mij op de vacature Senior Manager IT Audit & Risk binnen ARC People. Zodra ik de waarden van ARC zag, wist ik dat deze functie voor mij voorbestemd was.

Oscar: Ik was benaderd door Annemarie (recruiter van ARC People) voor een functie bij een klant, maar na een eerste gesprek met deze klant was mij duidelijk dat we een andere visie hadden op hoe je met mensen goed omgaat en was er geen match. Zo ben ik wel in gesprek gekomen over de optie om bij ARC People in dienst te komen.

Hoe hebben jullie het eerste contact met ARC People ervaren?

Anita: Heel positief. Marlous was enthousiast in ons eerste telefonische contact wat mij ook enthousiasmeerde. De eerste afspraak werd snel geregeld. Toen ik in de sollicitatiegesprekken met de partners zag en voelde dat de gecommuniceerde waarden niet alleen maar opgesomd stonden op de site, maar dat deze waarden ook door de partners doorleefd werden, voelde ik mij direct thuis.  

Oscar: Heel erg leuk en open; het was nooit echt een sollicitatiegesprek maar een eerste kennismaking. Die menselijke benadering sprak me zeer aan en daarin onderscheid ARC People zich van de grote corporate bedrijven. Veel van die bedrijven groeien niet meer en hebben geen ziel meer. Mensen worden aangetrokken voor korte projecten en daarna bedankt. De energie en groei van ARC People, van Sander en Marc, spraken me zeer aan. 

Wat heeft jullie getriggerd om over te stappen? 

Anita: Zoals aangegeven heb ik de eerste jaren veel geleerd bij PWC maar nadat ik manager was geworden, merkte ik dat ik mij steeds meer moest aanpassen aan de Big4 governance. Hierdoor kon ik minder mijzelf zijn. Tijdens een intensief coaching traject met een externe coach merkte ik dat PwC en ik te ver uit elkaar waren gegroeid op het gebied van waarden: hoe doe je zaken. Er wordt teveel gekeken naar wat de klant vraagt, maar minder ‘wat heeft de klant nodig’. In de gesprekken met de partners (Marc en Sander) merkte ik vrij snel dat zij meer op de laatste lijn zitten: wat is er nodig om het probleem op te lossen en hoe kunnen we dat in gezamenlijkheid doen, co-creatie met de klant, zodat, als ARC People weg gaat, de klant het zelfstandig kan blijven doen. 

Oscar: Voor mij zijn drie dingen heel belangrijk bij de keuze voor een job en onderneming: 

  1. De persoonlijke benadering en focus op goede kernwaarden.
  1. Ik moet het gevoel hebben toegevoegde waarde te kunnen leveren en vice versa. Maatschappelijke relevantie vind ik steeds belangrijker. 
  1. Ik moet het gevoel hebben te kunnen groeien; als mens en als professional en dat verwacht ik ook van de onderneming. Een onderneming die groeit, kan makkelijker problemen oplossen. 

Wat hoop je te vinden binnen ARC People? 

Anita: Mijn grootste missie is om mijn klanten te helpen groeien en veranderen.  Bij PwC was mijn rol externe IT auditor. De nadruk ligt dan veel meer op het toetsen van organisaties aan de norm en het zorgen dat PwC als firm compliant is met wet- en regelgeving. In mijn huidige rol bij ARC help ik klanten vanuit mijn interne rol (als Senior Interne (IT) Auditor) gaps te identificeren en adviseer ik de organisatie hoe deze gaps het meest effectief en efficiënt opgelost kunnen worden. Dit leidt dan vervolgens tot groei en verandering in de organisatie.  

Oscar: Ik miste in de financiële sector de dynamiek van een professioneel HR-bedrijf. 
Ik heb best lang in de uitzendwereld gewerkt. Ik hou van de HR-sector, de dynamiek maar ook de uitdagingen van een professioneel HR-bedrijf. Ik hou van de gezellige drukte en het bezig zijn met klanten en kandidaten. 

Wat zijn er ervaringen tot nu toe?

Oscar: De eerste weken waren heel erg leuk. Het open contact, de quiz en de gein op kantoor. Ik heb er een heel goed gevoel bij. 

Anita: Ik ben na 5 maanden erg blij om te zeggen dat de eerder genoemde waarden in alles wat ARC People doet vooraan staan. Vooral het doorleven van de waarde van lange-termijn relaties is in mijn ogen uniek. ARC People gaat niet voor korte termijn winst, maar is er echt volledig op gefocust om lange-termijn relaties met klanten aan te gaan. Hier hoort ook openheid, eerlijkheid en duidelijkheid bij. Dit zijn ook exact mijn sterkste persoonlijke waarden.  

Waarom zou je anderen adviseren om eens in gesprek te gaan met ARC People? 

Oscar: Grotendeels al benoemd maar toch een aanvulling. Je merkt dat je komst echt wordt gewaardeerd: de ontvangst was meer dan hartelijke en de samenwerking is tot nu heel fijn. 

Anita: En bovenal sluit het aan met de verwachtingen die vooraf zijn geschapen. Bij ARC voel ik dat ik mijzelf kan zijn en ook wordt gewaardeerd om wie ik ben. Ik ben veel meer in charge van mijn eigen succes. 

Niets negatiefs? 

Anita: Negatief is een groot woord: bij mijn vorige werkgever had ik de mogelijkheid om elke dag een groot aantal mensen te coachen en te begeleiden. Bij ARC werk ik veel meer samen met andere professionals (die een zee aan ervaring hebben). Af en toe mis ik het coachen van jong talent. Het goede nieuws is dat ik binnenkort 2 nieuwe trainees ga coachen en mijn doel is om dat de komende tijd verder uit te breiden. 

Oscar: Nee. Ik ben heel erg positief. We hebben de ambitie om hard te groeien met interim (projecten); we hebben een heel leuk en goed team. We werken in een markt die heel hard groeit en wij zijn de experts die goed zijn in het vinden, binden en bemiddelen van A/R/C professionals. Als we ons blijven focussen op waar we goed in zijn, kan het niet anders dan dat we succesvol blijven en onze doelen gaan overtreffen.  

Contact
Anita van der Leeuw
Senior Manager IT Audit & Risk
06-18682946