Een mooi avontuur!

13 december 2019
De kranten zitten er vol mee. Banken die miljoenen aan boetes betalen vanwege het feit dat er handelingen en transacties plaatsvinden welke in strijd zijn met de Wwft. Hierdoor hebben banken een noodoproep gedaan om specialisten aan te trekken. Hier heeft ARC People op gereageerd.

Eind juli zijn wij via ARC People van start gegaan bij de Rabobank. Op het begin was het voor iedereen zoeken. Het betrof namelijk een nieuw in te vullen functie. Wij vonden het aangenaam dat ARC People ons al aan het begin van het proces meenam. In samenspraak met ARC People en de Rabobank konden wij langzamerhand, handen en voeten geven aan de functie en bleek dit plots een mooi avontuur te worden.

Als CDD experts ondersteunen wij het management van de Rabobank bij de daily business. Wij beoordelen de dossiers opgesteld door de analisten, sturen de analisten aan en presenteren de resultaten van de reviews aan het management. Ondanks de sterke reguleringen en de aanwezige processen krijgen wij voldoende ruimte om mee te denken met het proces om vervolgens met bevindingen en adviezen te kunnen komen. Verder hebben wij bijna elke dag een vergadering met het management om de dossiers met een hoog risicoprofiel te bespreken. Een erg uitdagende en leuke job!

Wij doen dit met zes man en een dame. Onze standplaats is het mooie Zaandam. Echter gaan wij ook wekelijks een dag of twee langs de andere locaties om het persoonlijk contact met de analisten op peil te houden. Wij krijgen namelijk dossiers van alle locaties binnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Hengelo, Amersfoort of Breda. Naast het onderhouden van het contact met de analisten, leren wij er ook wat nieuwe accenten bij en kunnen wij zo nu en dan smullen van de lokale specialiteiten.

Kortom, een mooi avontuur!

José Torres
Omar El Messaoudi
Tarik Guenaoui
Abdelmounaim Kintou
Anissa El Harmazi
Serhat Karakurt
Beytullah Korkmaz