Een onbekende wereld in een onbekende stad

12 maart 2020
Hoe de recruiter van ARC People al die maanden geleden in mij een Internal Auditor in spe heeft herkent, weet ik nog steeds niet. Nu – ruim een half jaar verder –  kan ik met trots zeggen dat ik ARC People ga verlaten en als junior Internal Auditor over zal stappen naar Achmea.

Als bijna afgestudeerd jurist begon een paar maanden geleden mijn zoektocht naar een baan. Een echte baan, een nieuwe levensfase kon beginnen! Na jarenlang studeren met honderden juristen om me heen wilde ik eindelijk een wat diverser team. Waar, wat en hoe? Daar had ik geen idee van. Regio Arnhem was mijn enige eis.

Na enig speurwerk kwam ik terecht bij een traineeship Internal Auditor via ARC People bij een zorgverzekeraar in het centrum van Arnhem. Eerlijk gezegd had ik nog nooit van Internal Auditing gehoord, maar de locatie was perfect en ik herkende mezelf wel in de functievereisten dus ik besloot mijn CV op te sturen.

Een aantal prettige gesprekken, een verhuizing naar de andere kant van het land en een paar maanden later kon ik, een week na het inleveren van mijn masterscriptie, aan de slag bij ARC People. In een klein klasje leerden mijn gezellige medetrainee, twee externe nieuwkomers en ik in twee weken de basisbeginselen van het vak. Internal Audit dus. Iets met risico’s en beheersmaatregelen. De ‘sportarts’ van een bedrijf. Goed, tot zo ver de theorie.

De vacature in Arnhem was helaas intern opgevuld, wel kon ik aan de slag bij de zorgverzekeringstak van Achmea in Leusden. Leusden, nog zoiets waar ik nog nooit van had gehoord. Achteraf gezien had ik nog steeds geen idee waar ik aan begon. De theorie kende ik, dus de praktijk kon daar nooit ver van afwijken, leek me zo.

Leeuwarden, Amsterdam, Leiden, Leusden, Zeist, Apeldoorn, Tilburg. Verdeeld over 7 locaties in een team van ruim 60 Internal-Auditcollega’s kwam ik nieuwsgierig en nietsvermoedend terecht in een wereld van toezichthouders, deadlines, vergaderingen, zorgverzekeringen en afkortingen. Heel veel afkortingen. Overspoeld met informatie en na dagelijks bijna 4 uur reizen met het OV (mits er geen vertraging is) was ik de eerste weken alleen maar moe.

Gelukkig stond ik er als Internal-Auditbroekie niet alleen voor. Naast een ontvangst in een begripvol en hartelijk team bij Achmea werd ik aan alle kanten begeleid. Tijdens maandelijkse terugkomdagen in Hilversum (op kantoor of op de hei) bij ARC People werden mijn medetrainee en ik aan het reflecteren gezet. Daarnaast is er bij de werkgever ook een begeleider (in mijn geval zelfs 2) aangewezen bij wie ik terecht kon met allerhande vragen. In Amsterdam kun je als trainee bij ARC People bovendien gebruik maken van een externe professionele coach die je kan helpen bij het vinden van je weg in het werkende leven.

Op mijn werk stapte ik op een rijdende trein. De weken vlogen voorbij en voor ik het wist was het tijd om de overstap te bespreken. Maar nu is het hoge woord eruit. Het wederzijds vertrouwen is uitgesproken. Ik voel me op mijn plek in een wereld waarvan ik een aantal maanden geleden het bestaan niet wist. Mijn complimenten en dank aan Annemarie, die in mij een toekomstig Internal Auditor herkende.

– Sarah Zweekhorst, Internal Audit Trainee