Kennismaking met: Stefan Rensen RA, Manager Internal Audit bij Eno

29 januari 2016
Ditmaal maken we kennis met Stefan Rensen. Stefan is sinds 1 maart 2016 eindverantwoordelijk voor de Internal Audit afdeling van Eno. Eno is een zorgverzekeraar met de merken Salland Zorgverzekeringen, HollandZorg en Salland ZorgDirect. De audit afdeling van Eno bestaat uit drie personen.

Organisaties vooruit helpen door toegevoegde waarde te leveren

Ik kenmerk mijzelf als integer. Met mijn kritische blik, luisterend oor, analytische en communicatieve vaardigheden probeer ik organisaties vooruit te helpen.

Hiervoor werkte ik 10 jaar bij EY accountants. Na mijn theoretische opleiding ontwikkelde ik in de jaren bij EY een grote vaktechnische achtergrond op het gebied van controle. Daarnaast heb ik bij EY geleerd een goede dialoog te voeren met klanten. Naast het tonen van een professionele en kritische houding verplaatste ik me ook altijd in de klant en heb ik een helicopterview ontwikkeld, waardoor ik toegevoegde waarde aan hen kon leveren.

In de externe controle praktijk werk je intensief samen met en binnen diverse teams. Daardoor heb ik ook geleerd collega’s aan te sturen en te begeleiden.

Meer diepgang

Ik wilde graag actief blijven in audit, maar ik was ook op zoek naar iets meer diepgang binnen een organisatie. Daarnaast wilde ik graag in de (zorg)verzekeringssector werken. De functie van Manager Internal Audit bij Eno past daarin uitstekend. Als eindverantwoordelijke voor Internal Audit heb je bij Eno overigens ook een ‘open stoel’ in het MT. Dat was voor mij de kers op de taart. Ik ben nog relatief jong en ik denk dat ik nog veel kan leren van de andere MT leden die meer kennis en ervaring hebben.

Voldoende uitdagingen en mogelijkheden

Mijn verwachting is dat de regelgeving en mate van toezicht blijft groeien en de behoefte van organisaties om (meer) in control te zijn en blijven zal meegroeien. Internal Audit kan de organisatie daar naar mijn mening uitstekend bij helpen door de continue beoordeling van risico’s en de mate van beheersing. Voor de toekomst verwacht ik dat het belang van IT audit verder zal toenemen.

Met plezier naar Eno

Elke dag rijd ik met plezier naar Eno. Voorheen zat ik gedurende een week op diverse locaties, dus ik was benieuwd hoe het me zou bevallen om elke dag naar dezelfde locatie te gaan. Tot nu toe bevalt dit me uitstekend. Ik leer elke dag bij Eno en ik merk dat ik ruimte krijg om mezelf en de afdeling/organisatie verder te ontwikkelen.

Een spannend traject naar een nieuwe baan

Over het W&S-traject dat leidde tot mijn nieuwe baan ben ik erg lovend. Het startte met een goede inhoudelijke intake. Ik had het idee dat de juiste vragen werden gesteld en ik kreeg ook goede antwoorden op de vragen van mijn kant. Daarmee kreeg ik aan de voorkant al een goed beeld van Eno en de behoefte aldaar. De daarop volgende periode met gesprekken bij Eno heb ik beleefd als spannend, maar ik werd goed op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen. Gelukkig kwam er snel een positieve terugkoppeling. Ook de ‘nazorg’ was prima georganiseerd, met een professionele evaluatie en een taart op de eerste werkdag. Het is me duidelijk dat AuditPeople de beste match wil voor haar opdrachtgever, maar ook voor de kandidaat.

AuditPeople (www.auditpeople.nl) is een specialistische dienstverlener die internal audit functies voorziet in capaciteit en expertise.