Uitdaging in audit

1 juli 2019
Half februari 2017 mocht ik mijzelf afgestudeerd Bedrijfskundige noemen en betrad ik vol enthousiasme de banenmarkt. Al snel kwam ik er achter dat er enorm veel bedrijven jong professionals zochten. Op mijn eerste baan keuze kwam ik snel terug en nam ook binnen 8 maanden ontslag. Tijdens mijn tweede zoektocht naar een baan, had ik mijn strategie aangepast, “niet meer ingaan op iedereen die een aanbod heeft maar kritisch de interessante functies uit de bulk filteren en onderzoeken of dit bij mij past”. In deze periode heb ik erg veel recruiters telefonisch gesproken en zeer veel linked-in berichten ontvangen. Zo heb ik ook van Sander van Oosten een bericht ontvangen met een functie die gelijk mijn aandacht trok. Na een eerste gesprek bij Audit People, een assessment bij Audit People en 3 sollicitatiegesprekken bij Detailresult, had ik de uitdagende en interessante baan waar ik naar op zoek was!

Nu werk ik zo’n 1,5 jaar in de functie van medewerker Operational Audit & Risk binnen Detailresult, een supermarktorganisatie waar de formules Dirk en DekaMarkt onder vallen. Zonder tijdens mijn studie specifieke kennis over Audit en Risk opgedaan te hebben, ben ik direct op pad gegaan om mijn eerste audit uit te voeren. Inmiddels heb ik mij bezig gehouden meer zeer diverse audits, zo ben ik onder andere in de winkelfilialen geweest om een audit uit te voeren op het zelfscanproces en het etiketteringsproces, heb ik op de Finance afdeling een audit Betalingsverkeer uitgevoerd en heb ik binnen het Bouwbureau het Projectmanagementproces getoetst. Op dit moment ben ik startende met de audit Vastgoedmanagement, een business unit en proces wat mij erg aanspreekt!

De afwisseling van de audits, het contact met veel verschillende mensen binnen het bedrijf en het gegeven dat ik mijn nieuwsgierigheid juist moet benutten binnen mijn baan spreekt mij enorm aan. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik de kans heb gekregen kennis te mogen maken met dit leuke en afwisselende beroep!

Dorine Laumans, Operational Audit en Risk Detailresult Groep