Waarom kiezen voor ons Internal Audit Traineeship? Reden nummer 2: Generatie Z brengt iets nieuws!

13 februari 2020
Bij het AuditPeople Traineeship ontwikkelen jonge, talentvolle trainees zich in korte tijd tot professionele internal auditors. In de loop der jaren hebben we gemerkt dat onze klanten om een aantal verschillende, interessante redenen kozen voor de samenwerking met een trainee. In een serie blogs besteden we aandacht aan die redenen.

Reden nummer 2: Generatie Z brengt iets nieuws!

Continue innovatie is voor organisaties een must. Zo ook voor Internal Audit functies. Innovatievermogen begint met een gemêleerd team, waarin ook de generatie Z is vertegenwoordigd. Het interessante aan die generatie Z is, dat daarop een aantal hele specifiek kenmerken van toepassing is.

De belangrijkste kenmerken die we bij generatie Z terugzien:

  • Generatie Z wordt beschouwd als ‘digital native’. We zien in onze trainees dan ook terug dat zij het goede in technologie zien en het als een normaal onderdeel van leven & werk beschouwen. Bijzonder relevant, kijkend naar het stijgende percentage IT-gerelateerde vraagstukken voor internal auditors. Strategie en processen kunnen nu eenmaal niet meer los worden gezien van IT.
  • Generatie Z vindt veranderingen normaal. Hoe prettig is dat, bij een auditfunctie waaraan steeds meer gevarieerde vragen door stakeholders worden gesteld. Het aantal ‘thematische vragen’ neemt toe. Vragen die nooit tevoren op de auditkalender stonden en waarvoor doorgaans geen standaard werkprogramma ‘op de plank’ ligt.
  • Generatie Z hecht belang aan productiviteit. Dat levert, als het goed is, een betere realisatie van de afgesproken auditkalender op. In ieder geval zien we dat terug bij onze trainees in hun (hoge!) energieniveau. Eerder is er ‘afremmen’ nodig, dan ‘aanmoedigen’, is onze eerlijke ervaring van de afgelopen jaren. Externe coaching en begeleiding op de opdrachten zijn dan ook strikt noodzakelijke elementen in ons traineeship.

Tijdens de afgelopen IIA jaarcongressen benadrukte menige spreker de waarde van het hebben van collega’s uit de generatie Z. Toch zou er binnen ons auditvak meer ruimte kunnen worden gegeven aan deze generatie (zo nodig onder begeleiding). De IIA Young Professionals timmeren als zelfstandige commissie flink aan de weg, maar van integratie in het reguliere bestuur van de vereniging is nog nauwelijks sprake.

Durft u het aan om ook eens kennis te maken met een audit trainee uit de generatie Z?

Lees hier meer over ons traineeship of neem direct contact op met Yalcin Cetin, via yalcin@arcpeople.nl of 06-38170335.

Er zijn overigens meer redenen om te kiezen voor dit unieke traineeship. Lees hier het eerder verschenen artikel over Reden nummer 1.