Blogs

Ontdek blogs en interviews over audit, risk en compliance.

De impact van NIS2: alles wat u moet weten over de nieuwe richtlijn voor cyberbeveiliging
23 april 2024

Met de komst van NIS2 staat de digitale wereld voor een nieuwe uitdaging, en dit keer zijn de impact en de reikwijdte groter dan ooit tevoren. In ons nieuwste blog duiken we dieper in op deze Europese richtlijn.

Internal Audit: pak je rol in de (vernieuwde) DNB Good Practice voor informatiebeveiliging
28 maart 2024
DNB heeft recentelijk de ‘Good Practice Informatiebeveiliging’ bijgewerkt als leidraad voor financiële instellingen in Nederland. Lees meer over de cruciale rol van Internal Audit.
De geschiedenis en evolutie van Internal Audit
19 februari 2024
Neem een stap terug in de tijd met ons en ontdek hoe auditing door de eeuwen heen evolueerde, en hoe recente ontwikkelingen zoals de Digital Operational Resilience Act (DORA) en agile auditmethoden de auditfunctie transformeren.
ARC (vak)praat met… Jeroen Bisseling, Audit & Risk Manager bij EDSN
1 februari 2024
In gesprek met Jeroen Bisseling over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen van van Audit en Risk binnen de energiesector.
6 basisvoorwaarden voor een goed CSRD-project
15 januari 2024
In deze blog delen we onze ‘lessons learned’ en gaan we dieper in op wat een CSRD-project bijzonder maakt en welke basisvoorwaarden voor een succesvol CSRD-project gelden.
ARC (vak)praat met… Damian Borstel, AI expert
4 december 2023
In gesprek met Damian Borstel over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen van Artificial Intelligence (AI) binnen audit, risk en compliance.
Optimaliseer Compliance: digitale uitdagingen en kansen voor financiële instellingen
21 november 2023
Compliant zijn aan wet- en regelgeving vraagt veel capaciteit van bedrijven en klanten. Zijn ze hierin doorgeschoten?
Weerstand? Interessant!
10 oktober 2023
Sander van Oosten over de kansen van weerstand en tips over je hoe als audit-, risk- of complianceprofessional weerstand naar jouw hand kunt zetten.
Vernieuwende rol van Internal Audit in de DNB Richtlijnen voor Informatiebeveiliging
12 september 2023
Ontdek de essentiële rol van Internal Audit in het versterken van informatiebeveiliging bij Nederlandse financiële instellingen, volgens de DNB-richtlijnen.
Ethisch dilemma voor internal auditors: mogen we overal werken?
5 september 2023
Naar aanleiding van het boek “De Macht van McKinsey”, dat de schokkende realiteit onthult achter de consultancygigant, heeft Marc van Heese een blog geschreven over de complexe wereld waarin wij als internal auditors opereren.
De commissaris zonder internal audit; ra(a)deloos?
2 september 2022
Toezicht houden op de interne beheersings- en controlesystemen is een kerntaak van een RvC. Een afdeling die goed inzage kan geven in de interne beheersing is een internal audit afdeling. Bij veel instellingen ontbreekt een internal audit afdeling. Hoe krijgt een RvC hier dan inzicht in de interne beheersing?
“Daarom ben ik overgestapt naar ARC People”
25 maart 2022
De afgelopen maanden heeft ARC People weer enkele ervaren professsionals in IT audit en risk aan zich weten te verbinden. Waarom zijn zij overgestapt en hoe ervaren zij het tot nu toe?
1 2 3 4

Onze klanten zijn toonaangevende organisaties uit verschillende branches

Bekijk onze diensten