Blogs

Ontdek blogs en interviews over audit, risk en compliance.

Het tekort aan Internal Auditors: innovatieve en strategische oplossingen gewenst
16 juli 2024

De vraag naar internal auditors overstijgt het aanbod. Sander van Oosten bespreekt de oorzaken en deelt strategische oplossingen, zoals samenwerking met onderwijsinstellingen en audit traineeships.

Rol van accountants bij de AvA
2 mei 2024
Het Financieele Dagblad wijst op de groeiende verwachting dat externe accountants niet alleen financiële, maar ook operationele aspecten zoals risicobeheersing, fraude, cybersecurity en cultuur moeten beoordelen. Marc van Heese onderzoekt of externe accountants hiervoor de expertise en tijd hebben en komt tot de conclusie dat internal auditors mogelijk geschikter zijn voor deze rol.
Ontdek NIS2: uitleg, impact en stappenplan
23 april 2024

De verplichte naleving van de Europese richtlijn NIS2, die de digitale weerbaarheid van organisaties moet bevorderen, nadert snel en geldt voor meer organisaties dan vaak wordt gedacht. Voor welke organisatie geldt deze richtlijn, wat is de impact en hoe zou je de implementatie kunnen aanpakken?

Internal Audit: pak je rol in de (vernieuwde) DNB Good Practice voor informatiebeveiliging
28 maart 2024
DNB heeft recentelijk de ‘Good Practice Informatiebeveiliging’ bijgewerkt als leidraad voor financiële instellingen in Nederland. Lees meer over de cruciale rol van Internal Audit.
De geschiedenis en evolutie van Internal Audit
19 februari 2024
Neem een stap terug in de tijd met ons en ontdek hoe auditing door de eeuwen heen evolueerde, en hoe recente ontwikkelingen zoals de Digital Operational Resilience Act (DORA) en agile auditmethoden de auditfunctie transformeren.
ARC (vak)praat met… Jeroen Bisseling, Audit & Risk Manager bij EDSN
1 februari 2024
In gesprek met Jeroen Bisseling over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen van van Audit en Risk binnen de energiesector.
6 basisvoorwaarden voor een goed CSRD-project
15 januari 2024
In deze blog delen we onze ‘lessons learned’ en gaan we dieper in op wat een CSRD-project bijzonder maakt en welke basisvoorwaarden voor een succesvol CSRD-project gelden.
ARC (vak)praat met… Damian Borstel, AI expert
4 december 2023
In gesprek met Damian Borstel over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen van Artificial Intelligence (AI) binnen audit, risk en compliance.
Optimaliseer Compliance: digitale uitdagingen en kansen voor financiële instellingen
21 november 2023
Compliant zijn aan wet- en regelgeving vraagt veel capaciteit van bedrijven en klanten. Zijn ze hierin doorgeschoten?
Weerstand? Interessant!
10 oktober 2023
Sander van Oosten over de kansen van weerstand en tips over je hoe als audit-, risk- of complianceprofessional weerstand naar jouw hand kunt zetten.
Vernieuwende rol van Internal Audit in de DNB Richtlijnen voor Informatiebeveiliging
12 september 2023
Ontdek de essentiële rol van Internal Audit in het versterken van informatiebeveiliging bij Nederlandse financiële instellingen, volgens de DNB-richtlijnen.
Ethisch dilemma voor internal auditors: mogen we overal werken?
5 september 2023
Naar aanleiding van het boek “De Macht van McKinsey”, dat de schokkende realiteit onthult achter de consultancygigant, heeft Marc van Heese een blog geschreven over de complexe wereld waarin wij als internal auditors opereren.
1 2 3 4

Onze klanten zijn toonaangevende organisaties uit verschillende branches

Bekijk onze diensten