Erasmus MC

Internal Audit Erasmus MC maakt kennis met agile

“Na het behalen van het kwaliteitscertificaat eind 2022 wil de afdeling Internal Audit van het Erasmus MC een volgende professionaliseringsstap maken. De behoefte bestaat aan kortcyclische audits met meer impact en durf, ofwel een Agile audit aanpak. We hebben ARC People gevraagd ons hierbij op weg te helpen.”

“Carlo Bavius heeft 4 workshops gefaciliteerd waarbij de afdeling kennis heeft gemaakt met het gedachtengoed van Agile. Door middel van oefeningen en inhoudelijke discussies hebben we verkend en vooral ervaren. Dat was soms best confronterend, maar daardoor bovenal heel leerzaam. ‘The Art of Leaving Out’ is een van de belangrijke inzichten en nu zelfs al een letterlijke tegeltjeswijsheid binnen de afdeling. Die principes hebben we direct los gelaten op onze huidige planvorming en rapportages, ben benieuwd naar de reacties vanuit de organisatie.”

“De volgende stap is het beteugelen van ‘The Fear of Missing Things’, onze belangrijkste uitdaging! Daar ligt de andere sleutel tot succes: zorgen voor een behapbare scope en doorlooptijd. De inzichten gaan we de komende maanden zelf toepassen en Carlo zal ons helpen bij het opzetten, uitvoeren en rapporteren van een IT audit, daarmee extra kennis en kunde inbrengend.”

“Carlo heeft met zijn energieke aanpak, ons een goede spiegel voorgehouden, wat ons weer verder gaat brengen. Dank!”

Michel Vlak, Manager Internal Audit – Erasmus MC

Er gebeurt een hoop rondom Agile en Internal Audit. We hebben daarom een whitepaper uitgebracht met 7 praktijk-voorbeelden van een Agile Internal Audit, inclusief een aantal lessons learned en concrete adviezen om je eigen audits te ‘veragilen’.
Download hier
Contact
Carlo Bavius RO RE CIA CRISC CRMA
Associate Partner
06-40050555