Chief Information Security Officer - CJIB - Leeuwarden (thuiswerken)

Introductie

Chief Information Security Officer CJIB Leeuwarden – complex werkveld en innovatie binnen een ambitieuze en lerende organisatie!

Functie

Het CJIB verzorgt de inning voor overheidsinstanties zoals verkeersboetes en DUO / UWV incasso’s. Maar de dienstverlening is veel breder dan dat. Zo vervult het CJIB de rol van regisseur binnen de strafrechtketen bij de uitvoering van strafrechtelijke beslissingen zoals taakstraffen en gevangenisstraffen. Het CJIB bekleedt dan ook een centrale positie binnen een diverse keten aan instellingen en (overheids)organisaties en valt rechtstreeks onder het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Dit maakt het werkveld complex en dynamisch met een ver doorgevoerde digitalisering en een toenemende hoeveelheid privacygevoelige informatie. En dat vraagt om scherp informatiebeveiligingsbeleid en ambitieuze mensen.

Een super interessante functie dus binnen een zeer IT-gedreven organisatie. Binnen het CJIB zijn de uitdagingen groot en gaan de ontwikkelingen snel, zeker op het gebied van Informatiebeveiliging.

Wat ga je doen?

De functie vraagt senioriteit en biedt complexiteit binnen een maatschappelijke context

Als CISO ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de informatiebeveiliging binnen het CJIB. Dat betekent een adviserende rol naar de directie over strategie, planning en inrichting van informatiebeveiliging. Je bent verantwoordelijk voor de jaarlijkse “In Control Verklaring” voor het beleidsterrein Informatiebeveiliging. Hierin ben je ook bevoegd auditrapporten, kwetsbaarheidsanalyses en resultaten van beveiligingstesten op te vragen. Je neemt namens het CJIB deel aan diverse externe overleggen en stelt beleidsnota’s op. Je bent als toezichthouder informatiebeveiliging een onafhankelijke, kritische denker met passie voor je vak en dus zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op je vakgebied en wet- en regelgeving ,welke je vervolgens vertaalt naar passend advies en beleid binnen het CJIB.

Om dit te realiseren ga je de organisatie in, zorg je dat je zichtbaar bent en zoek je afstemming met andere specialisten en ketenpartijen. Je gaat het gesprek aan om eventuele weerstanden weg te nemen en stelt je op als volwassen en constructief-kritische gesprekspartner.

De CISO valt onder de afdeling Strategie en Beleid en rapporteert aan de CIO. Bij deze afdeling werken 40 hoogopgeleide professionals, verantwoordelijk voor strategie- en beleidsontwikkeling, integrale besluitvorming en bestuurlijke advisering aan de directie gericht op politieke risico’s en kansen.

Kortom: een verantwoordelijke en uitdagende rol voor een volwassen CISO. De functie biedt alle ruimte om de rol naar eigen inzicht vorm te geven: “wat je bedenkt kun je uitvoeren!”

Wat breng je mee?

Harde criteria:

  • Beschik je over WO werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met certificeringen zoals CISM/C/CISO;
  • Heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring binnen een politiek-bestuurlijke omgeving. Deze ervaring is bij voorkeur opgedaan binnen organisaties met een eigen ICT-afdeling en een omgeving waarin met ketens gewerkt wordt;
  • Heb je ruime ervaring op het gebied van Informatiebeveiliging/ Security;
  • Heb je ervaring met strategische adviesopdrachten of -trajecten en het schrijven van beleidsnota’s;

Zachte criteria:

  • Strategisch inzicht en een pragmatische instelling;
  • Overtuigingskracht, assertief, gericht op samenwerken met het vermogen tot verbinden;
  • Netwerker, organisatiesensitief en motiverend;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Jouw arbeidsvoorwaarden:

Het CJIB kent een 36-urige werkweek, flexibel en in overleg in te vullen. De standplaats is Leeuwarden, thuiswerken is voorlopig de norm waarbij nieuwe medewerkers 1 dag per week naar kantoor gaan. Deze functie is ingeschaald in schaal 14 met een max salaris van Euro 7.237,- bruto per maand + IKB van 16,7%. Een uitstekend salaris dus. Aanvullend biedt het CJIB ruime opleidingsmogelijkheden en een uitstekende werk- privé balans.

Het CJIB

Bij het CJIB zijn rond de 1300 mensen werkzaam. De bedrijfscultuur kan omschreven worden als professioneel, ambitieus, innovatief en informeel waarbij hoogwaardige en persoonsgericht dienstverlening centraal staat. De organisatie omschrijft zichzelf als een lerende, groeiende organisatie wat betekent dat de ontwikkeling van medewerkers hoog in het vaandel staat. Het CJIB heeft een eigen IT-organisatie die ‘dicht bij de business’ staat, innovatie is een speerpunt.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar annemarie@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Annemarie Blaisse, Sr. Consultant op nummer 06-41532393.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.