Corporate Security Officer - RDW - Zoetermeer

Introductie

Stap in als Corporate Security Officer bij de RDW!

Functie

Een niet-alledaagse, inhoudelijke functie.

De RDW is partner in mobiliteit. Eén die met uiteenlopende schakels – in binnen- en buitenland samenwerkt om de veiligheid op de weg te waarborgen. En de ontwikkelingen in mobiliteit gaan razendsnel. Denk aan de verkeersveiligheid of het efficiënt inzetten van voertuigen en alternatieve brandstoffen. En dat vraagt om een scherp informatiebeveiligingsbeleid en ambitieuze mensen. Ben je zowel strateeg als pragmaticus en werk je graag in een innovatieve omgeving? Binnen de RDW zijn de uitdagingen groot, gaan de ontwikkelingen razendsnel, zeker op het gebied van Informatiebeveiliging.

Wat ga je doen

De functie vraagt senioriteit en biedt diversiteit.

Want als Corporate Security Officer pak je een coördinerende rol binnen multidisciplinaire teams die bijdragen aan de strategische richting van de RDW. Je geeft functioneel leiding aan 4 decentrale security officers met wie je o.a. de ISO 27001 certificering en het Information Security Management System onderhoudt. Je bent een onafhankelijke, kritische denker met passie voor je vak en dus zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen op je vakgebied welke je vervolgens vertaalt naar passend advies en beleid binnen de RDW. Om dit te realiseren ga je de organisatie in, zorg je dat je zichtbaar bent en zoek je afstemming met andere specialisten. Je gaat het gesprek aan om eventuele weerstanden weg te nemen. Je bent een volwassen en kritische gesprekspartner binnen het ICT-directieoverleg en de architectuurraad

De Corporate Security Officer is onderdeel van de afdeling Audit, Risk & Compliance waar risicomanagement, compliance-onderzoek, advies en audit samenkomen. De afdeling heeft een ondersteunende rol in het realiseren van beleid, normen, methoden en technieken en de borging hiervan binnen de RDW met een directe rapportage lijn naar de directie en de RvT.

Kortom: een verantwoordelijke en zeer zelfstandige rol voor een volwassen Corporate Security Officer.

De functie-eisen

Om voor deze uitdagende rol in aanmerking te komen:

  • Beschik je over WO werk- en denkniveau aangevuld met Security certificeringen zoals CISSP, CISM of CEH;
  • Heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gebied van Informatiebeveiliging
  • Is je kennis van Audit en/of Privacy een pré maar zeker geen must;
  • Heb je strategisch inzicht en een pragmatische instelling;
  • Heb je overtuigingskracht, ben je gericht op samenwerken met het vermogen tot verbinden;
  • Ben je een netwerker, organisatiesensitief en motiverend.
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Waar kom je terecht

RDW heeft innovatieve projecten zoals Remote Document Encryption waar RDW en RvIG (Rijksdienst voor Identiteitsgegevens) samenwerken om op basis van het paspoort/rijbewijs het mogelijk maken documenten met gevoelige informatie te versleutelen. Daarnaast vindt er in toenemende mate een verschuiving plaats van typegoedkeuring van voertuigen van fysiek testen naar het testen van software. Het ICT-bedrijf binnen de RDW is verantwoordelijk voor complexe systemen en infrastructuren, waarbij in toenemende mate sprake is van outsourcing en cloud. De RDW beschikt over veel kennis en expertise met betrekking tot security en beschikt over een eigen Security Operations Centre (SOC).

Jouw arbeidsvoorwaarden

Het is een functie voor 36 uur per week, flexibel en in overleg in te vullen. Thuiswerken is momenteel de norm, de uiteindelijke standplaats is in overleg en flexibel. De max. salarisindicatie ligt rond de 90K bruto per jaar. Aanvullend biedt RDW ruime opleidingsmogelijkheden en een uitstekende werk- privé balans.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar annemarie@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Annemarie Blaisse, Sr. Consultant op nummer 06-41532393.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.