Basistraining internal audit

Audit opleiding tot internal auditor

Het speelveld van de internal auditor verandert sterk, de laatste jaren. Toenemende onzekerheid van bestuurders in moeilijke tijden, commissarissen die hun verantwoordelijkheid sterker voelen, de externe accountant die onder zware druk opereert, toezichthouders die krachtiger acteren en tweedelijns functies die steeds volwassener worden. De internal auditor wordt geacht een sterke rol te spelen in dit speelveld. Die sterke rol is bekrachtigd in de recent gewijzigde code corporate governance. Ook neemt de bekendheid c.q. zichtbaarheid van de internal auditfunctie toe, mede als gevolg van advocacy, uitgeoefend vanuit de beroepsgroep.

De doelgroep voor deze audit opleiding
Deze basistraining is bij uitstek bedoeld voor professionals die gaan starten in het audit vakgebied, of daarin al enige ervaring daarin opgedaan. Ook kan het zijn dat u niet in een auditfunctie werkzaam bent, maar daarmee wel veel te maken hebt.

Resultaat van deze audit opleiding
Na deze basistraining is uw rugzak gevuld met alle ins en outs van het vakgebied, zijn uw auditvaardigheden aangescherpt en bent u een volwaardig gesprekspartner voor uw omgeving.

Inhoud van de basistraining
De belangrijkste elementen van internal audit komen aan de orde in deze basistraining.

  • De auditfunctie en de context;
  • Risicomanagement, als belangrijk objectgebied;
  • Een internal audit opzetten en uitvoeren;
  • IT-auditing: de grondbeginselen;
  • Algemene controlmodellen;
  • Audit competenties;
  • Gedrag, houding en cultuur: de ‘soft’ controls;
  • Data-analyse.

Locatie en docent
De training wordt verzorgd in Hilversum. De vaste docent van de training is Sander van Oosten, ondersteund door (IT-)specialisten. Alle docenten hebben jarenlange ervaring in internal audit, risicomanagement en het doceren daarvan.

De investering
De training duurt 8 (aaneengesloten) dagen. De opleidingskosten zijn: € 2.895,- exclusief btw en inclusief leermiddelen, lunch en drankjes.

Geïnteresseerd?
Neem voor meer details over de opleiding en startdata contact op met Sander van Oosten, U kunt ook de Flyer internal audit basistraining downloaden.

Desgewenst denkt Sander van Oosten ook graag met u mee over hoe wij het beste kunnen voldoen aan uw specifieke ontwikkelbehoeften of maatwerk wensen.

Benieuwd hoe de cursisten de opleiding hebben ervaren?

Soms kan een klant het beter vertellen dan wij zelf. Lees daarom de ervaring van het UWV over deze opleiding.
Lees meer

Contact
Sander van Oosten
Partner
06-18804323