Executive Round Table voor Hoofden Internal Audit en Riskmanagement

Een andere kijk op de bijdrage van 2e en 3e Lijn binnen het 3 Lines Model

Ruurd van den Berg zal zijn kijk geven op hoe de 2e en 3e lijn meer waarde kunnen toevoegen aan de organisatie. Na een korte introductie over de waarde van het 3 Lines Model en wat ermee wordt beoogd, gaat Ruurd van den Berg een spade dieper om de relevantie van de 2e en 3e lijn te doorgronden. 

Algemene informatie

1 december 2022

Icoon Tijdstip

16:00 – 18:30 uur

Icoon Locatie

Julianalaan 15, Hilversum

Wat u verder moet weten

Met betrekking tot de 2e Lijn gaat het over de beperkingen en schijnzekerheid van het integrale non-financial risk profiel zoals nog steeds veelal wordt gehanteerd. Daartegenover worden de voordelen van een vulnerability based risico profiel gezet. 

Met betrekking tot de 3e Lijn gaat het over de positionering; wanneer is Internal Audit echt “on Board”? Ruurd van den Berg geeft zijn visie hierover en laat aan de hand van een voorbeeld zien hoe een cultuurprogramma daarbij kan helpen. Daarnaast geeft hij inzicht over hoe vulnerability based risk management de samenwerking tussen 2e Lijn en 3e Lijn kan versterken.

Over Ruurd van den Berg

Ruurd van den Berg is een ervaren executive in high-profile functies in Finance (Executive VP), Internal Audit (CAE) en IT Risk (CRO). Hij heeft 9 jaar bij KLM en 28 jaar bij Aegon gewerkt en was bij Aegon lid van het Global CEO Leadership Team. Gedurende een periode van 25 jaar vertegenwoordigde hij de respectievelijke 3 Lines in de Board en bij Commissarissen in de Audit & Risk Commissie. Daarnaast heeft hij ook zelf ervaring als toezichthouder en lid van diverse Audit & Risk Commissies. Hij heeft geopereerd in een cultureel diverse en internationale omgeving in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Aanmelden

Aanmelden is helaas niet meer mogelijk.

Vragen?

Bij vragen kunt u contact opnemen met Marlou Akchich-Dingen via marlou@arcpeople.nl.

Contact
Marlou Akchich-Dingen
Manager Marketing & Communicatie
06-42095265