Internal Auditor - Leiden

Introductie

Direct verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van audits op processen bij faculteiten en ondersteunende eenheden en daarbij de effectiviteit en efficiëntie beoordelen? Dan zit je bij de Universiteit Leiden goed!

Functie

Wat ga je doen?

Als Internal Auditor zet jij in teamverband veelzijdige audits op en voer je deze mede uit. Dit zijn voornamelijk financial audits en ook operational audits naar het functioneren van de risicobeheersing op het hele werkterrein van de Universiteit Leiden. Je verstrekt (aanvullende) zekerheid over de kwaliteit van de interne beheersing van de processen. Je komt hierbij in contact met diverse lagen van de organisatie waarbij je je informatie en advies goed afstemt met de verschillende doelgroepen.

Concreet

 • Uitvoeren van financial en operational audits;
 • Uitvoeren van IT-audits op de systemen die ten grondslag liggen aan de belangrijkste financiële verantwoordingen van de Universiteit Leiden en het in dit kader onderhouden van contacten met onze externe accountant;
 • Bespreken van audit bevindingen met het verantwoordelijke management, hen overtuigen van de noodzaak van de risicobeheersing;
 • Op vasthoudende én realistische wijze monitoren van de opvolging van de aanbevelingen;
 • Volgen van en invulling geven aan recente ontwikkelingen op het terrein van auditing, IT, informatiebeveiliging en risicobeheersing;
 • Fungeren als volwaardig gesprekspartner op alle niveaus, rekening houdend met de ontwikkelingen in de omgeving waarin de Universiteit Leiden opereert;
 • Leveren van een proactieve bijdrage aan kwaliteitsverbeteringen binnen de afdeling;

Naast kennis van en ervaring met het uitvoeren van financial en operational audits is voor deze functie affiniteit met het aandachtsgebied IT gewenst. In samenwerking met de IT-auditor voer je audits naar informatiebeveiliging en audits naar generieke IT-processen uit. Als partner van de business bepaal jij met hen de risico’s en stemt de audits daaropaf. In jouw audits richt jij je op het geven van een objectief en onafhankelijk oordeel over de bedrijfsvoering.

Wat breng je mee?

 • Een afgeronde wo-masteropleiding, bij voorkeur in de richting van accountancy;
 • In het bezit van een RA, RE en/of RO titel (pré);
 • Relevante werkervaring op het gebied van financial en operational audits;
 • Specifieke kennis en werkervaring opgedaan in de non-profit sector (pré);
 • Affiniteit met recente ontwikkelingen op het terrein van informatiebeveiliging en andere relevante ontwikkelingen in het IT-audit vakgebied (pré);
 • Daadkrachtig met een proactieve en resultaatgerichte instelling;
 • Kritisch durven zijn waarbij sensitiviteit aanwezig is voor verhoudingen binnen de organisatie;
 • Vernieuwend, proactief en zelfstandig;
 • Communicatief sterk, zowel verbaal als schriftelijk, waarmee je met overtuiging en in het belang van de klant je boodschap kunt overdragen;
 • Vloeiend in het spreken en schrijven van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Een teamplayer;

Jouw arbeidsvoorwaarden:

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar. Bij goed functioneren en het voldoen aan alle functie-eisen wordt de tijdelijke aanstelling omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 4.814, – en maximaal € 6.180, – bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 12).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.

Universiteit Leiden

Audit helpt de Universiteit Leiden haar ambities waar te maken en haar financiële waarden te beschermen. Wij bereiken impact door vanuit een onafhankelijke positie het management proactief een spiegel voor te houden, waar nodig uit te dagen en te stimuleren de interne risicobeheersing te versterken. De afdeling Audit maakt organisatorisch onderdeel uit van het Bestuursbureau, maar functioneert onafhankelijk. De afdeling rapporteert aan het College van Bestuur en werkt nauw samen met de externe accountant.Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur en draagt zorg voor de voorbereiding van beleid en de uitvoering van besluiten. Hierbij onderhoudt het Bestuursbureau nauwe relaties met faculteiten en expertisecentra. Op een aantal terreinen zoals financiën, personeel, juridische zaken en strategische communicatie heeft het Bestuursbureau ook een serviceverlenende rol voor de gehele organisatie.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar marlous@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn, Consultant op nummer 06-39081688.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onzeFindersfee.

Interesse in andere vacatures?

ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bijonzevacatures. Je kan ons ook volgen opLinkedInOfschrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.