IT Auditor - Amstelveen

Introductie

Doorgrond jij als IT Auditor de organisatie en werp jij je kritische blik op alles wat voorbij komt? Wil jij als IT Auditor werken aan uitdagende audits in de publieke sector? Dan heeft de SVB een mooie functie voor jou!

Functie

Wat ga je doen?

Als IT Auditor ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van IT-audits vanuit een integraal perspectief. De SVB kent een grote verscheidenheid van IT-audits, zoals het uitvoeren van cyberresilience audits, het beoordelen van SOC2-rapportages van “leading” externe (cloud) providers, het beoordelen van de DigiD-assessments, het toetsen van de In Control Verklaring bij de Suwinet-audit en het doen van AVG audits. Jouw werkzaamheden omvatten het opzetten van een plan van aanpak, het verzamelen van de benodigde evidence en het bespreken van bevindingen en verbeterpunten. Deze werkzaamheden worden ondersteund door een audit management systeem.

Waar kom je terecht?

De SVB is de uitvoerder van volksverzekeringen in Nederland, werd Overheidsorganisatie van het Jaar 2020 en bedient ruim vijf miljoen klanten. De SVB zorgt ervoor dat onder andere kinderbijslag, AOW-pensioen en betalingen uit het Persoonsgebonden budget op tijd en correct worden uitbetaald. De SVB keert jaarlijks circa € 50 miljard uit en levert hiermee een essentiële bijdrage aan de Nederlandse samenleving.

De SVB is een organisatie waar enkele duizenden medewerkers dagelijks afhankelijk zijn van het goed functioneren van de systemen. En waarvan een paar miljoen Nederlanders afhankelijk zijn voor hun primaire inkomen. Kortom, een complexe IT-omgeving waaraan hoge eisen gesteld worden en die vele uitdagingen biedt voor jou als IT-auditor.

De IT-omgeving van de SVB is hoog geautomatiseerd, met verdergaande digitalisering en straight through processing. De SVB heeft een IT-omgeving die onderdeel is van grotere ketens om via interfaces naar andere overheidsorganisaties onderling op een veilige manier effectief (persoons)gegevens te delen.

Bij de Audit Dienst van de SVB werken 28 medewerkers. De Audit Dienst is een zelfstandig en onafhankelijk opererende afdeling. Zij zijn zowel de controlerend accountant als de interne audit afdeling van de SVB. Vanuit een onafhankelijke en klantgerichte houding onderzoekt de Audit Dienst de processen en systemen van de SVB. Bij de Audit Dienst werken zowel IT auditors, Financial auditors als Operational auditors.

De functie-eisen

  • Afgeronde WO-opleiding en bij voorkeur aangevuld met een RE kwalificatie;
  • Minimaal circa 5 jaar werkervaring opgedaan als (Internal) IT Auditor met het uitvoeren van IT audits of als IT-risicomanager met het monitoren van de technische inrichting van IT-systemen;
  • Relevante werkervaring in het beoordelen van IT-processen, zoals netwerkbeheer, hardening, patchmanagement, security incidentmanagement en cyberincidentrespons en/of het beoordelen van de naleving van Informatiebeveiligingsnormenkaders zoals ISO27001/27002, BIO, CIS controls, NIST, COBIT, etc;
  • CISA, CISSP, CCSP of een andere vergelijkbare technische security kwalificatie;
  • De bijbehorende informatiebeveiligingsproblematiek spreekt je aan en je weet hoe deze op te lossen;
  • Je bent een teamspeler.

De arbeidsvoorwaarden

Het salaris is maximaal € 6.010, – (bij een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van ervaring en geschiktheid. Jouw uitdaging, balans en groei: SVB heeft daarvoor de aandacht. Kansen en mogelijkheden om te groeien als persoon en als professional zijn er genoeg. Jouw formele standplaats is Amstelveen. In de praktijk zal je op verschillende locaties werkzaam zijn. Dat is onder andere vanuit huis en in Amstelveen, maar ook op de vestigingen in Utrecht (Papendorpseweg en Graadt van Roggenweg). De locaties zijn goed bereikbaar met auto of openbaar vervoer. Bovendien kan je ook rekenen op een modern arbeidsvoorwaardenpakket dat gericht is op eigen regie en keuzevrijheid.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Voor meer informatie kun je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn op nummer 06-39081688 of via marlous@arcpeople.nl.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.