IT Auditor - Rijswijk -

Introductie

Ben jij een IT Auditor die direct impact wil hebben op de effectiviteit en efficiency van de processen?

De directie en het management kunt adviseren hoe zij deze risico’s kunnen beheersen in een complex IT landschap wat volop in ontwikkeling en beweging is? Dan is de rol als IT Auditor die bijdraagt aan het realiseren van de CBR doelstellingen door zekerheid te geven of risico’s in kaart te brengen, iets voor jou!

Functie

Wat ga je doen?

Als IT Auditor ben je verantwoordelijk voor het zelfstandig uitvoeren van IT en operationele audits, vanaf het opstellen en afstemmen van het plan van aanpak tot en met de eindrapportage aan het management en de directie. Je beoordeelt niet alleen de governance, de werking van processen en de beheersing van projecten van het CBR, maar geeft ook actief advies om deze aspecten te verbeteren. Je beoordeelt de effectiviteit en efficiency van de processen en adviseert de directie en het management hoe zij deze risico’s kunnen beheersen.

Je belangrijkste verantwoordelijkheden en taken:

 • Je brengt de relevante risico’s in kaart en beoordeelt de beheersmaatregelen die het management heeft geïmplementeerd om de doelstellingen succesvol te kunnen behalen;
 • Je voert op basis van risicoanalyse een door de directie geaccordeerd plan van interne audits uit;
 • Je speelt een actieve rol in het adviseren van directie en management over bedrijfsprocessen;
 • Je levert een bijdrage aan het creëren van risicobewustzijn en deskundigheid binnen de organisatie door niet alleen achteraf de procesbeheersing te beoordelen maar ook ‘aan de voorkant’ te adviseren over diverse vraagstukken;
 • Je hebt een actieve rol bij de ontwikkeling en uitvoering van het interne audit jaarplan.

Binnen het CBR worden er grote stappen op IT gebied gezet en dat brengt ook uitdaging mee op risicobeheersingsvlak. Zo worden zowel het applicatielandschap als de infrastructuur vernieuwd en worden stappen gezet binnen het CBR richting clouddiensten. Eén van de doelstellingen binnen het CBR is de klant centraal stellen om van een uitvoerder naar een échte publieke dienstverlener te gaan. Om aan de verwachtingen van de klant te voldoen is het CBR continue in beweging om onze processen en systemen daarop aan te laten sluiten. Er ligt dan ook ook een grote uitdaging, niet alleen voor hun interne IT systemen maar ook koppelingen met ketenpartners zoals DigiD en anderen.

Voor de audits maken ze gebruik van verschillende onderzoeksmethoden, waaronder data-analyses. Je hebt regelmatig contact met medewerkers uit de hele organisatie en het management.

Het team

Het interne audit team bij het CBR is een compact team van 4 collega’s die samen optrekken om integrale audits op te zetten en uit te voeren. Als IT Auditor, rapporteer je rechtstreeks aan de manager IAD (Interne Audit Dienst). Door de omvang van het team, heb je veel impact op de agenda en de uitvoering van de audits, het beleid en zie je veel van de organisatie. Je wordt daarbij niet alleen gevraagd om advies te geven, je krijgt ook alle ruimte om ongevraagd te adviseren over risico’s, nieuwe ontwikkelingen en kansen om pro-actief verbeteringen aan te brengen.

Waar kom je terecht?

Bij het CBR doen ze werk dat ertoe doet. Dagelijks werken ze met meer dan 1.500 medewerkers aan de verkeersveiligheid. Zodat aan het eind van de dag iedereen veilig kan thuiskomen. Dat doen ze door jaarlijks meer dan een miljoen theorie- en praktijkexamens af te nemen. En te beoordelen of bestuurders medisch geschikt zijn om aan het verkeer deel te nemen. Als maatschappelijke organisatie staan ze midden in de samenleving: 95 procent van de Nederlanders komt op enig moment in zijn leven bij hen langs als klant: de één voor zijn rijbewijs, de ander voor een certificaat waarmee hij zijn beroep kan uitoefenen.

Ze zijn volop in beweging. De klant verwacht dat zij hun processen vlot en digitaal afhandelen en ze effectief informeren over de status van hun examenaanvraag of medische beoordeling. Bovendien staat de zelfrijdende auto staat voor de deur! Ook zetten ze de eerste stappen met het analyseren van big data en het monitoren van bestuurders via track&trace-kastjes in de auto. Dat doen ze niet alleen, maar in nauwe samenwerking met kennispartners als de RDW, Rijkswaterstaat, de TU-Delft en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

De ICT-afdeling is het hart van de organisatie en is de verbindende schakel tussen de technologie en de business. Hun ICT medewerkers zitten bovenop het primaire proces. Iedere dag zien zij kandidaten met hun instructeur binnenkomen en de examenauto vertrekken, op weg naar een veiliger verkeer. Zij zetten niet alleen nieuwe technologie in, maar veranderen met deze IT-oplossingen ook de manier waarop hun organisatie werkt. Voorbeelden zijn: eigentijdse tablets voor de praktijkexaminatoren, Virtual Reality voor de theoriekandidaten en een splinternieuw workflow-systeem voor onze medische afdeling. De ruim 120 ICT’ers maken het mogelijk!

De functie-eisen

Je bent een ondernemende collega die goed kan samenwerken met een goede dosis lef, een inhoudelijke discussie, ga je niet uit de weg. Je beschikt over goede analyse- en rapportagevaardigheden. Je hebt oog voor detail zonder het grotere plaatje uit het oog te verliezen. Je kunt helder formuleren en gebruikt hierbij duidelijke taal die voor iedereen in de organisatie begrijpelijk is.

 • Wo-werk- en -denkniveau;
 • Enkele jaren ervaring met interne audits als internal-, operational-, of financial auditor;
 • Sterke affiniteit met IT (audits);
 • Postdoctorale opleiding RE/CISA, RO/CIA (afrondende fase kan ook);
 • Kennis en ervaring met data-analyses is een pre;
 • Politiek-bestuurlijke sensitiviteit;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • Analytisch en kritisch ingesteld, vernieuwend en zelfstandig;
 • In staat om meerdere audits tegelijk te behandelen;
 • Sterk in eigenaarschap nemen, verantwoordelijkheidsgevoel uitdragen en lef tonen.

De arbeidsvoorwaarden

Je krijgt een betekenisvolle en uitdagende baan gericht op verkeersveiligheid bij een organisatie waar verandering en vernieuwing hoog op de agenda staat. Daar horen dan ook nog goede arbeidsvoorwaarden bij:

Contractduur: Een fulltime functie met een 37,5-urige werkweek beginnend met een jaarcontract en de mogelijkheid tot een vast dienstverband. 32 uur of 36 uur per week werken is ook mogelijk in deze functie.

Beloning: Een bruto maandsalaris tot € 6595,- (inschaling afhankelijk van je ervaring), aangevuld met 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Plus een extra bijdrage van € 40 bruto per maand voor je zorgverzekering.

Vakantie: Circa zes weken vakantie, zodat je voldoende tijd hebt om te ontspannen en op te laden.

Ontwikkelingsmogelijkheden: Toegang tot uitgebreide opleidingen en trainingen die bijdragen aan zowel jouw persoonlijke als professionele groei.

Pensioen: Een zorgeloze toekomst dankzij een solide pensioenopbouw via het ABP.

Flexibiliteit: De mogelijkheid tot thuiswerken, waardoor je een ideale werk/privébalans kunt creëren, daarnaast kan je vanaf 01-01-2024 middels je individueel keuze budget bepalen hoe je bijvoorbeeld je vakantiegeld en eindejaarsuitkering uit wilt laten betalen maar ook heb je de mogelijkheid om extra vrije dagen bij te kopen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Voor meer informatie kun je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn op nummer 06-39081688 of via marlous@arcpeople.nl

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen wij daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop op deze uitdagende functie.