IT Risk Management Professional - BNG Bank - 's-Gravenhage

Introductie

BNG Bank is op zoek naar een IT Risk professional die het management van IT gaat ondersteunen bij onder andere het beheersen van de IT risico’s van de bank.

Functie

Wat ga je doen

Heb jij gedegen kennis en ervaring met ICT-risico’s om deze voortdurend uit te dagen, te bewaken en te evalueren? Ben jij in staat een juiste balans te vinden tussen een adequate kwaliteit van maatregelen en het bedrijfseconomisch aspect hiervan? Weet jij collega’s mee te nemen in het permanent bewustzijn van het vertrouwen dat geboden moet worden aan de stakeholders? Dan is BNG Bank op korte termijn op zoek naar jou.

Het betreft voor BNG Bank een nieuwe functie van 36 uur. Deze functie is nog niet ingedeeld. Om de doelen van BNG Bank te realiseren is een ambitieuze digitale strategie geformuleerd waarin risicobeheersing een belangrijk aspect is. Ook vindt er een transitie plaats van outsourcing met een single-provider naar een multi-vendor organisatie. Het belang van aantoonbare beheersing van ICT en (cloud)outsourcing risico’s neemt toe. Een cruciaal onderdeel daarvan is de 1e lijn monitoring op de gedefinieerde maatregelen.

Je bent mede verantwoordelijk voor het verbeteren van IT risicomanagement door het monitoren van de key risks en toetsen van de key controls. Op coachende wijze draag je awareness en enthousiasme over monitoring bij de teams uit. Bij afwijkingen van het reguliere proces kun je boven de materie uitstijgen en de impact hiervan bepalen. Je bent in staat om gedegen (oorzaak)analyses uit te voeren en zowel mondeling als schriftelijk je conclusies te verwoorden. De uitkomsten van controles zijn voor het verantwoordelijke management input voor bijsturingsacties. Verder ben jij een kei in het signaleren van dreigingen en kwetsbaarheden van ICT-processen. Jij weet als geen ander te bepalen wat de impact en de risico’s hiervan zijn.

Als IT Risk Management Professional ben je verder verantwoordelijk voor:

  • Het opstellen van rapportages om de mate van ‘in control’ zijn met betrekking tot ICT-risico’s te kunnen bepalen, waaronder de 1e lijn controles;
  • Het monitoren van de beoordeling van leveranciers met betrekking tot de beheersing van ICT risico’s;
  • Het afstemmen van ICT-risico’s met relevante 2e- en 3e lijn verantwoordelijken (Security, Operational risk, Compliance en IAD) bij BNG Bank;
  • Het toepassen van informatiebeveiligingsconcepten binnen het bancaire bedrijfsproces;
  • Het toepassen van business continuity concepten binnen het bancaire bedrijfsproces.

De functie-eisen
Als IT Risk Management Professional voldoe je aan de volgende eisen:

  • HBO/WO geschoold bij voorkeur op het snijvlak van business & IT;
  • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring;
  • Kennis van IT landschap is een sterke pré;

BNG Bank is op zoek naar iemand die het management van IT ondersteunt bij het beheersen van de IT risico’s van de bank. Verder ben je sterk in het formuleren en implementeren van informatiebeveiligings- en continuitybeleid / richtlijnen.

Waar kom je terecht
BNG Bank is de bank van en voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger en biedt financiële diensten op maat. Zo’n 300 medewerkers werken voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening.

De IT Risk Management Professional gaat samen met een collega IT Risk Management werken binnen de afdeling IT/FZ. Rapportage is rechtsreeks aan het Hoofd IT/FZ. Er wordt nauw samengewerkt met de collega’s van IT. Ook zal er regelmatig overleg zijn met de 2e (Security, Risk en Compliance) en 3e lijn (IAD) binnen BNG Bank, maar ook met de voor IT risico’s verantwoordelijke medewerkers bij onze outsourcing partners. Opgemerkt moet worden dat de IT organisatie volgend jaar anders georganiseerd zal worden. IT Risk Management zal dan een andere positie krijgen.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden, een persoonlijk opleidingsbudget en een uitstekende werk/privé balans. Daarnaast krijg je 29 vakantiedagen en kan je ook nog uren bijkopen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV naar yalcin@arcpeople.nl Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Sr. Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.