Kredietrisicobeoordelaar - 's-Gravenhage

Introductie

Een duurzame bank met een grote maatschappelijke betrokkenheid en een sterke financiële positie. Een organisatie met veel mogelijkheden voor een zelfstandige Kredietrisicobeoordelaar.

Functie

Wat ga je doen

Als Kredietrisicobeoordelaar lever je een belangrijke bijdrage in het verder ontwikkelen, implementeren en het onderhouden van het kredietrisicobeleid binnen de bank. Voor de afdeling Kredietrisicobeoordeling is deze organisatie op zoek naar een enthousiaste collega die invulling wil geven aan de functie van Kredietrisicobeoordelaar. Je komt te werken bij de multifunctionele afdeling Kredietrisicobeoordeling: het samenwerkingsverband van advisering en goedkeuring van de bank. Je gaat aan de slag in een omgeving waar samenwerken, klantgerichtheid en resultaatgerichtheid centraal staan en waar tijdigheid en kwaliteit vanzelfsprekend zijn.

Daarnaast zal je verantwoordelijk zijn voor:

  • Het beoordelen van kredietvoorstellen (vanaf 5 mln. tot 400 mln.);
  • Het beoordelen van limietstructuren voor financiële tegenpartijen;
  • Het verzorgen van managementinformatie met betrekking tot de ontwikkelingen in het risicoprofiel van de voor de bank relevante sectoren en de kredietportefeuille;
  • Het adviseren over en nemen van maatregelen ter verbetering van het kredietrisico.

De functie-eisen
Als Kredietrisicobeoordelaar voldoe je aan de volgende eisen:

  • Academisch denk- en werkniveau (bij voorkeur bedrijfskunde of bedrijfseconomie) aangevuld met relevante bancaire opleidingen;
  • Aantoonbare ervaring met en kennis van kredietrisicobeoordeling in het algemeen en van complexe financieringstransacties en financiële tegenpartijen;
  • Relevante werkervaring (bij voorkeur ervaring in een groot zakelijke bancaire omgeving);
  • Aantoonbare ervaring met kredietrisicomodellen.

Je bent actief ingesteld. Je voelt je verantwoordelijk voor de goede afhandeling van de zaken die je oppakt en aarzelt niet anderen om hulp te vragen als dat noodzakelijk is. Je werkt gestructureerd en secuur. Duidelijke vastlegging van de werkzaamheden is vanzelfsprekend voor je. Je beschikt over goede schriftelijke vaardigheden en inlevingsvermogen. Je communiceert op een correcte en heldere wijze met interne en externe partijen en bent daarbij in staat om de juiste ‘toon’ te kiezen. Je bent stress bestendig en kunt in deze situaties goed prioriteren.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor minimaal 36 uur per week. Het salaris is marktconform en op basis van ervaring. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden, een persoonlijk opleidingsbudget en een uitstekende werk/privé balans. Daarnaast krijg je 29 vakantiedagen en kan je ook nog uren bijkopen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV naar yalcin@arcpeople.nl Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Sr. Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.