Operational Auditor - Zoetermeer

Introductie

Ben jij een gedreven en all round operational auditor en wil jij de audits van Klaverblad naar een hoger niveau brengen? Stap jij in bij een organisatie die in beweging is en grijp jij de mogelijkheid aan om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van interne audit in de breedste zin van het woord? Dan is deze vacature iets voor jou!

Functie

Wat ga je doen?

Als Operational auditor bij Klaverblad heb je een brede rol. Je werkzaamheden zijn dan ook zeer divers.

 • Zelfstandig en in teamverband uitvoeren van risk based audits, van aanpak tot en met de eindbespreking en de beoordeling van de opvolging van aanbevelingen;
 • Opstellen van auditplannen en normenkaders als basis voor deugdelijke, objectieve oordeelsvorming;
 • Opstellen van audit- en advies rapportages en een bijdrage leveren aan de periodieke voortgangsrapportages en het interne audit jaarplan;
 • Proactief meedenken op het gebied van procesoptimalisatie, interne beheersing en risicomanagement;
 • Je bent als onderdeel van het team betrokken bij zowel operational als integrated audits en adviesopdrachten;
 • Je bewaakt en verbetert de kwaliteit van de audits, brengt de audit functie naar een hoger plan en bent een sparringpartner voor je collega’s;
 • Naar aanleiding van de audits bespreek je je bevindingen zelfstandig met het verantwoordelijke management;
 • Het signaleren van trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied en deze vertalen naar voorstellen tot verdere professionalisering van de afdeling.

Op dit moment verandert er veel bij Klaverblad. De afdeling Interne Audit speelt hierin een belangrijke rol. Ze onderzoeken de beheersing van processen en systemen. Hierbij richten ze zich op het geven van inzicht in risicobeheersing, mogelijke verbeteringen en kansen.

Ze zorgen met dit alles voor extra zekerheid voor de Directie en de Raad van Commissarissen, zodat de organisatie optimaal kan worden bestuurd en beheerst. Zo dragen ze bij aan het behalen van de strategische doelstellingen van Klaverblad.

Wees welkom in een mooi team

De afdeling bestaat uit 5 collega’s met expertise op het gebied van operational en IT audits. De manager faciliteert het team om gezamenlijk de gewenste professionalisering en ambities waar te maken. Hierbij ligt de focus zowel op persoonlijke groei als ontwikkeling van het team als geheel. Binnen de afdeling wordt veel samengewerkt en het streven is dat iedereen zijn eigen kwaliteiten en visie inbrengt. Professionaliteit en vooruit willen zijn kenmerkend voor het team. Het is een afdeling in ontwikkeling die gericht is op het verder professionaliseren van de audit functie binnen Klaverblad. Denk aan de inzet van data analyse, de ontwikkeling van cultuuraudits en actieve participatie in expert netwerken. Als auditor bij Klaverblad ben je verantwoordelijk voor complete risk-based audits van a tot z en heb je een rol in de jaarlijkse cyclus voor de totstandkoming van het auditjaarplan. Het is een brede rol waarin je zowel operationele processen als de daarmee verbonden IT-aspecten beoordeelt. Je levert daarnaast een grote bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de auditfunctie binnen de organisatie.

Waar kom je terecht

Klaverblad is een unieke coöperatieve verzekeraar die met ongewoon goede dienstverlening mensen wil helpen met gewoon goede producten. Het is een gezond bedrijf in beweging met een prettige en informele werksfeer. Ze hebben een gezonde balans tussen werk en privé. En vinden het belangrijk dat je je goed kunt ontwikkelen.

Wat jou kenmerkt

Sterke verbeteraffiniteit, ondernemerschap en innovatiekracht. Ze zijn opzoek naar iemand die een brede ervaring met Audit heeft en de ambitie deelt om de audit functie binnen Klaverblad naar een hoger plan te tillen. Het is belangrijk dat je in staat bent om autonoom te werken binnen je vakgebied maar ook je collega’s hierin meeneemt. Je kijkt verder dan alleen je eigen werkzaamheden en hebt interesse in je collega’s en hun verantwoordelijkheden. Kortom, een expert op het gebied van audit met een affiniteit voor het samen verbeteren van de organisatie vanuit een positieve insteek.

Verder herken je je in het volgende:

 • Je beschikt over een relevante afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur aangevuld met -of het willen volgen van- een gerichte postdoctorale opleiding RO. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift;
 • Je kunt je processen snel eigen maken en doorzien wat de aandachtsgebieden zijn;
 • Je bent onderzoekend en analytisch en hebt kennis van de beheersaspecten binnen de financiële sector en de relevante regulering;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van interne beheersing, BIV-AO;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met principle based auditing;
 • Je hebt overtuigingskracht en adviseert met impact. Daarbij ben je een goede netwerker;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid en werkt zelfstandig. Je staat graag in verbinding met de organisatie en je team.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Klaverblad is een gezond bedrijf met een prettige, informele werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Flexibele werktijden;
 • Salaris bestaat uit 14 maandsalarissen en 8% vakantiegeld;
 • Ruime financiële tegemoetkoming voor woonlasten en verzekeringen;
 • Gemiddeld werk je nu 50% thuis en op kantoor.

Klaverblad Verzekeringen draagt zorg voor integriteit. Daarom maakt een betrouwbaarheidstoetsing deel uit van de selectieprocedure.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar marlous@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn, Recruitment Consultant op nummer 06-39081688.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onzeFindersfee.

Interesse in andere vacatures?

ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bijonzevacatures. Je kan ons ook volgen opLinkedInOfschrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.