Operational Risk Analist Senior - Apeldoorn

Introductie

Bij Monuta is geen dag hetzelfde. Je werkt immers binnen de dynamiek van een uitvaartonderneming en een uitvaartverzekeraar. En werken bij Monuta is betekenisvol werk binnen een ondernemende organisatie.

Functie

Wat ga je doen?

De uitdagingen en veranderingen binnen de uitvaart- en verzekeringsbranche zijn groot. In deze functie ga je je bezighouden met de verdere ontwikkeling van de processen, risico’s en controls binnen de organisatie. Je levert daarmee een essentiële bijdrage aan de doeltreffende werking van het risicomanagementsysteem rondom de operationele risico’s en indien nodig ondersteun je bij de strategische en IT risico’s (Enterprise Risk Management). In dit systeem worden de risico’s voortdurend onderkend, gemeten, bewaakt, beheerd en gerapporteerd. Het overall-doel is het blijvend realiseren van ‘risicobewust ondernemerschap’ binnen Monuta. Dit is een 2e lijns functie. Je zult tevens betrokken zijn bij diverse projecten.

Verantwoordelijkheden:

 • Je zult de verantwoordelijken in de 1e lijn gaan opleiden, ondersteunen, faciliteren, challengen en adviseren over hoe ze van de beheersmaatregelen in opzet naar continu werkende beheersmaatregelen komen.
 • Je zult de normenkaders opstellen en aan de 1e lijn voordragen.
 • Je werkt daarbij volgens het principe: voordoen, meedoen, zelf doen (door de 1e lijn). Zodra de 1e lijn het zelf kan en doet, kan er worden overgegaan tot een meer monitorende rol door de Risk Analist.
 • Je bent een Businesspartner voor BU Uitvaartgroep en BU Holding.
 • Je krijgt verantwoordelijkheid over de kennisdeling van het onderwerp: verslagleggingsrisico’s.
 • Je zult verantwoordelijk worden voor het implementeren van risicomanagement in cultuur en gedrag.

Wat breng je mee?

Harde criteria:

 • WO/HBO opleiding, bijv bedrijfskunde of bedrijfseconomie;
 • Aantal jaren ervaring: minimaal 5 jaar op het gebied van (Operationeel) Risk Management;
 • Ervaring binnen een financiële of zorg instelling is gewenst.

Zachte criteria:

 • Organisatiesensitief en gericht op samenwerking;
 • Communicatief sterk en overtuigingskracht;
 • Analytisch sterk met een groot verantwoordelijkheidsgevoel;
 • Tussen standvastig zijn en flexibel zijn moet je goed kunnen schakelen.

Jouw arbeidsvoorwaarden

Bij Monuta kan je rekenen op doorlopende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en goede pensioenvoorzieningen. De cultuur kan omschreven worden als professioneel en veranderingsgericht waar op basis van wederzijds respect wordt samengewerkt. De salarisindicatie ligt tussen € 75.000 tot € 90.000, afhankelijk van kennis en ervaring en op basis van 40 uur per week. De standplaats is Apeldoorn en er wordt hybride gewerkt.

Monuta

Bijdragen aan een bijzonder afscheid voor iedereen, als uitvaartonderneming en uitvaartverzekeraar! Dat is Monuta. Gewoon een hele mooie en solide organisatie en werkgever met 700 medewerkers en 80 uitvaartcentra, crematoria en begraafplaatsen. De bedrijfscultuur is informeel, betrokken en professioneel. De kernwaarden van Monuta zijn Daadkracht, Oprecht en Empatisch.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar paulina@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Paulina Mager, Sr. Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onzeFindersfee.

Interesse in andere vacatures?

ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bijonzevacatures. Je kan ons ook volgen opLinkedIn Ofschrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.