Risk Manager Toezicht - BNG Bank - 's-Gravenhage

Introductie

Ben je een Risk Management specialist en heb je interesse in een bredere generalistische rol of ben je een projectmanager met financieel inzicht en wil je die stap naar Risk Management graag maken? Dit is je kans!

Functie

Wat ga je doen

Als Risk Manager Toezicht ben je een specialist op het gebied van prudentieel toezicht en vorm je een spin in het web richting vrijwel alle andere afdelingen van de bank. Jij houdt overzicht over alle toezicht gerelateerde werkzaamheden die tegelijkertijd spelen. Het is van belang dat je die werkzaamheden parallel aan elkaar kunt begeleiden en daarbij prioriteiten kunt stellen. Je beschikt hiervoor over een goed overzicht van de risico’s die de bank loopt, de wijze waarop de bank deze risico’s beheerst en de relevante regelgeving en criteria die ECB toepast in haar toezicht. Voor inhoudelijke vragen en informatieverzoeken weet je intern de juiste specialist op te zoeken. Maar jij bent in staat om de specialist te ondersteunen en te challengen bij de beantwoording daarvan.

In het werk zul je de formele en informele communicatie verzorgen of voorbereiden met alle verschillende hiërarchische niveaus binnen en buiten BNG Bank. Hiertoe heb jij een goed gevoel voor de juiste ‘toon´ van de communicatie en weet je je communicatie overeenkomstig aan te passen.

Als Risk Manager met specialisatie toezicht heb je samen met je collega’s onder meer de volgende verantwoordelijkheden:

 • Je zorgt ervoor dat de door ECB verzochte werkzaamheden binnen BNG Bank worden uitgevoerd;
 • Je coördineert de werkzaamheden die voortvloeien uit de SREP (Supervisory Review and Evaluation Process);
 • Je begeleidt gesprekken, workshops en inspecties voor en door DNB en ECB;
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud van het herstelplan en het toetsen van de effectiviteit van het herstelplan middels scenario-analyse;
 • Je bent betrokken bij de Pillar 3 disclosure met betrekking tot het interne risico-framework;
 • Je bewaakt, in samenwerking met andere afdelingen, binnen de bank ontwikkelingen in wet- en regelgeving. Waar nodig beoordeel je ook de impact daarvan op BNG Bank en het prudentieel toezicht.

De functie-eisen
Als Risk Manager Toezicht voldoe je aan de volgende eisen:

 • HBO/WO studie succesvol afgerond en cijfermatig inzicht;
 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring op bancair gebied, met kennis van bancaire risico’s en de ontwikkeling van een bancaire balans;
 • In staat om zowel kwantitatieve als kwalitatieve informatie te verwerken;
 • Ervaring met het regulatorische raamwerk voor banken en de interpretatie van bancaire wet- en regelgeving;
 • Affiniteit met prudentieel toezicht en omgang met toezichthouders is een pré;
 • Ervaring met projectmanagement binnen het domein van prudentieel toezicht is een pré.

Je bent analytisch ingesteld en je bent in staat om de toezichthouder optimaal te bedienen. Je bent conceptueel sterk en je beschikt over een helicopterview waarmee je een goed beeld kunt vormen van het integrale risicobeleid van BNG Bank. Je vormt een betrouwbare gesprekspartner en communiceert op een correcte en heldere wijze met zowel interne als externe partijen. Je bent daarbij in staat om de juiste ‘toon’ te kiezen. Je toont eigenaarschap en blijft ook onder tijdsdruk gestructureerd en secuur werken. Je bent een kritische gesprekspartner en je voelt je comfortabel bij de zeer hoge kwaliteitseisen die aan jouw output worden gesteld.

Waar kom je terecht
BNG Bank is de bank van en voor overheden en voor instellingen met een maatschappelijk belang. De bank draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger en biedt financiële diensten op maat. Zo’n 300 medewerkers werken voortdurend aan verdere verfijning van de financiële dienstverlening.

Risk Management is verantwoordelijk voor het risicobeheer en vervult hiervoor een onafhankelijke functie binnen de bank. Werkzaamheden richten zich onder meer op het markt-, liquiditeits-, krediet- en operationeel risico. De afdeling Toezicht (RM/Toezicht) is een subafdeling binnen Risk Management. Deze afdeling richt zich niet op één specifiek risico, maar begeleidt het prudentiële toezicht door ECB op de risico’s die BNG Bank loopt. RM/Toezicht is het centrale aanspreekpunt voor ECB, behoudt het overzicht en brengt de juiste mensen bij elkaar om invulling te geven aan alle verzoeken van de toezichthouder. Door die risico-overstijgende rol is de afdeling verantwoordelijk voor enkele risico-overstijgende activiteiten die een nauwe link hebben met het bancaire toezicht, waaronder het recovery plan van de bank, de Pillar 3 disclosure over het risicoprofiel van de bank en detectie van wijzigingen in wet- en regelgeving.. De afdeling bestaat uit 6 medewerkers, waaronder de leidinggevende. Je gaat werken in een klein team, die grote kennis van de organisatie hebben. Inclusief deze vacature bestaat de afdeling uit vier personen, waaronder het hoofd RM/Toezicht aan wie je rapporteert.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Het is een functie voor 36 uur per week. Het salaris op basis van 36 uur ligt op max. 80K bruto per jaar all-in. Er zijn ruime opleidingsmogelijkheden, een persoonlijk opleidingsbudget en een uitstekende werk/privé balans. Daarnaast krijg je 29 vakantiedagen en kan je ook nog uren bijkopen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV naar yalcin@arcpeople.nl Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Yalcin Cetin, Sr. Consultant op nummer 06-38170335.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.