Senior Adviseur Risicomanagement - Amsterdam

Introductie

Breng jij jouw senioriteit in om risicomanagement binnen UWV verder op de kaart te zetten? Ga aan de slag bij dit centraal gepositioneerde, recent gevormde team. Een uitdagende rol voor een Senior Adviseur Risicomanagement die zich hierin herkent en graag maatschappelijk betrokken bezig is.

Functie

Wat ga je doen?

Je gaat risicomanagement verder op de kaart zetten. Natuurlijk begint dat met een goed beleid. Er is al beleid, maar jij ontwikkelt dat verder door. Verder is het vooral van belang dat men in de divisies goed met risicomanagement aan de slag gaat. Je stimuleert houding en gedrag, zodat zij zelf risicoleiderschap gaan vertonen.

Jij bent het centrale aanspreekpunt voor risicomanagement binnen UWV. Je bent breed actief, door de gehele organisatie. Je faciliteert het risicomanagementproces op strategisch niveau. Ook speel je een belangrijke rol in de afstemming en rapportage over strategische risico’s aan het ministerie van SZW. En vervolgens voer je analyses uit over risico’s binnen geheel UWV en hoe zich die verhouden tot de strategische risico’s. Je identificeert en classificeert risico’s en komt daarmee tot een totaal risicobeeld voor heel UWV. Uiteraard adviseer je, daar waar nodig, over de beheersing van de risico’s aan de divisies, directies en de Raad van Bestuur.

Waar kom je terecht?

UWV is een organisatie met een maatschappelijke taak. Mensen zijn op hun best als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij; dat is de missie! Ruim 18.000 medewerkers in het hele land zetten zich dagelijks in om mensen aan het werk te helpen en te houden. UWV helpt zijn klanten in hun re-integratie, bij het vinden van een baan, en waar nodig aan een tijdelijk inkomen. Zo bieden zij hun klanten nieuw perspectief op deelname aan de maatschappij.

Het team waarin je gaat werken, is vrij recent opgezet, op centraal niveau. Daarin krijg je twee andere seniore collega’s. Samen denk je het beleid en de belangrijkste acties uit, waarna je zelfstandig de organisatie intrekt om risicomanagement verder te versterken.

De functie-eisen

  • Academisch werk- en denkniveau;
  • Minimaal 8 jaar werkervaring op het gebied van (operationeel) risicomanagement bijvoorbeeld in de financiële sector of in het bedrijfsleven;
  • Een pragmatische instelling en resultaatgerichte aanpak;
  • Een sterk ontwikkeld analytisch denkvermogen en in staat zijn om hoofd- en bijzaken te onderscheiden;
  • Communicatief sterk, gericht op samenwerken en verbinden;
  • Een gezonde dosis ambitie;
  • En de competenties (durf, vasthoudendheid en organisatiesensitiviteit) voor het voeren van gesprekken met contacten binnen de organisatieonderdelen en externe samenwerkingspartners;

De arbeidsvoorwaarden

Het salaris is minimaal €5.200,- en maximaal €6.800,- (bruto) op basis van 38 uur per week.Er wordt een tijdelijk contract aangeboden met het vooruitzicht op een vaste aanstelling, een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling. Het team werkt 1 tot 2 dagen per week op kantoor in Amsterdam, de andere dagen zal je vanuit huis werken.

Binnen UWV staat jouw ambitie centraal. Hier geeft UWV samen invulling aan door te blijven zoeken naar uitdagingen die aansluiten bij de vervolgstappen/ jouw interesses in jouw loopbaan. Hierbij hoort ook het uitstippelen van jouw leer-en ontwikkelbehoefte en het bepalen welke (interne) opleidingen hierbij passen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Voor meer informatie kun je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn op nummer 06-39081688 of via marlous@arcpeople.nl

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.