Senior IT Auditor - Amsterdam

Introductie

Mensen zijn op hun best als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Dát is de missie van UWV! Een uitdagende rol voor een ervaren senior IT-auditor of IT-auditor met ontwikkelpotentieel die zich in deze missie herkent.

Functie

Wat ga je doen?

Als IT-auditor draag je bij aan de realisatie van de in het auditplan opgenomen audits. Afhankelijk van jouw ervaring en expertise zijn er mogelijkheden om breed of met een specialisme een belangrijke bijdrage te leveren aan de uitvoering van de IT-auditwerkzaamheden. Dat betekent dat je zowel voor een internal audit kan worden ingezet als voor een IT-audit in het kader van de IT-certificeringsfunctie. In jouw werkzaamheden doe je bijvoorbeeld onderzoek naar de kwaliteit van IT general controls bij de belangrijke applicaties, naar de IT (application)controls in samenwerking met financial audit of internal audit (integrated audit), of naar UWV-brede strategische IV-onderwerpen.

In deze functie krijg je de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Je voert audits op systematische wijze uit ten behoeve van primair de Raad van Bestuur en uit hoofde van de IT-certificeringsfunctie;
 • Je organiseert audits in overeenstemming met de geplande doorlooptijd en beroepsvoorschriften voor auditors (NOREA of IIA);
 • Je vertaalt observaties/bevindingen en risico’s naar aanbevelingen voor het verbeteren van processen en systemen;
 • Je stelt van kwalitatief hoogwaardige auditrapportages en onderliggende auditdossiers op;
 • Je voert relatiebeheergesprekken en onderhoudt contacten binnen de UWV-organisatie;
 • Je begeleidt en/of reviewt collega’s bij de uitvoering van IT-auditwerkzaamheden;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van Audit binnen UWV;

Waar kom je terecht?

Werken bij UWV is meer dan werk. Je zoekt altijd verdieping in je vak en tegelijkertijd wil je bijdragen aan iets dat groter is dan jezelf. Zinvol werk plús inhoudelijke uitdaging. Die twee bij elkaar opgeteld noemt UWV werk met Zinhoud. Dat is precies wat UWV je te bieden heeft. Ruim 18.000 medewerkers in het hele land zetten zich dagelijks in om mensen aan het werk te helpen en te houden. UWV helpt zijn klanten in hun re-integratie, bij het vinden van een baan, en waar nodig aan een tijdelijk inkomen. Zo bieden zij hun klanten nieuw perspectief op deelname aan de maatschappij.

De Auditafdeling (circa 50 personen) is een stafdirectie die vanuit een onafhankelijke rol de interne auditfunctie en certificeringsfunctie (financial audit en IT-audit) ten behoeve van de Raad van Bestuur vervult. De IT-certificeringsfunctie heeft als doel het geven van een oordeel bij de jaarlijkse verantwoording van UWV over het stelsel van maatregelen en procedures gericht op het waarborgen van een exclusieve, integere, beschikbare, controleerbare gegevensverwerking. De IT-auditwerkzaamheden zijn voor een deel ook relevant voor de controle van de jaarrekening van UWV.

De functie-eisen

 • Afgeronde WO-opleiding en bij voorkeur aangevuld met een RE kwalificatie;
 • Je beschikt over een aantoonbare ruime werkervaring in het uitvoeren van IT-audits;
 • Als je daarnaast ook aantoonbare werkervaring hebt op het vakgebied internal audit, is dat een pré;
 • Je bent gewend om zelfstandig audits op te zetten en deze in teamverband uit te voeren;
 • Je bent in staat een goede gesprekspartner te zijn voor de organisatie. Je kunt schakelen en communiceren op meerdere niveaus zowel in woord als geschrift;
 • Je hebt oog voor de verhoudingen binnen een overheidsorganisatie die volop in beweging is;
 • Je kan namens het IT-auditteam naar buiten treden en bent in staat om verbinding tot stand te brengen;
 • Je bent proactief in het halen en delen van kennis;
 • Je bent een teamspeler;
 • Je werkt met enthousiasme, zorgvuldig bent en durft kritisch te zijn;

De arbeidsvoorwaarden

Het salaris is minimaal € 4.940,47 en maximaal € 6.425,29 (bij een 38-urige werkweek). Er wordt een tijdelijk contract aangeboden met het vooruitzicht op een vaste aanstelling, een pakket van uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en de ruimte om te werken en te groeien binnen een professionele afdeling. Het team werkt 1 tot 2 dagen per week op kantoor in Amsterdam, de andere dagen kun je vanuit huis werken.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Voor meer informatie kun je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn op nummer 06-39081688 of via marlous@arcpeople.nl

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.