Trainee Business Assurance - Utrecht

Introductie

Ben jij die persoon met een onafhankelijke blik die een bijdrage wilt leveren aan een effectieve bedrijfsvoering en die het leuk vindt om processen continu te verbeteren? Wil je na je opleiding al direct aan de slag bij een bedrijf waarbij je intern verder wordt opgeleid en begeleid en ben je snel beschikbaar? Dan is dit echt een hele mooie kans!

Functie

Wat ga je doen?

Je gaat aan de slag als medewerker Business Assurance, in dienst van ARC People. Na 2 weken interne opleiding, start je bij onze klant, Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer en maak je onderdeel uit van het Business Assurance team. Dit team is verantwoordelijk voor de review van de risicobeheersmaatregelen in alle facetten van bedrijfsvoering. Door deze review wordt vastgesteld of de beheersmaatregelen effectief en efficiënt zijn uitgevoerd. Op deze manier lever je een significante bijdrage aan het in control zijn van het Pensioenfonds.

Het Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer zorgt voor de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. Pensioenfonds Rail & Openbaar Vervoer beheert meer dan € 23 miljard en is daarmee een middelgrote speler in de wereld van pensioenen & vermogensbeheer. De organisatie is compact met 180 medewerkers en sterk in beweging. De omgangsvormen zijn informeel en de kernwaarden zijn; benaderbaar, betrokken en betrouwbaar. Kortom een prachtige kans voor een startende HBO/WO-er met interesse in Onderzoek en Procesverbetering!

Een greep uit de werkzaamheden:

 • je maakt een plan van aanpak (tijdsplanning en werkprogramma) en verricht volledig zelfstandig de review op beheersmaatregelen met gebruikmaking van de juiste methoden en technieken;
 • je documenteert en rapporteert de resultaten, d.w.z. brengt de analyse en conclusies helder en voorzien van de juiste onderbouwing in kaart;
 • je stemt de resultaten en bevindingen af en evalueert deze met de lijnmanagers en voorziet hen van de juiste adviezen voor de beheersmaatregelen binnen de processen. Je formuleert met de interne opdrachtgevers de juiste oplossing en ziet gezamenlijk toe op de implementatie daarvan;
 • je signaleert en adviseert proactief binnen de organisatie over procesverbeteringen, risicobeheersing en bewustwording (op basis van o.a. assessments/analyses);
 • je levert een inhoudelijke bijdrage aan het herwaarderen van het Integrated Risk en Control Framework (IRCF) vanuit het perspectief van de eerste lijn en aan het IRCF jaarplan van de eerste lijn.

Je hebt dus, ondanks je geringe werkervaring, een verantwoordelijke en zelfstandige rol. En dat is leuk omdat je van bovenaf inzicht krijgt in het functioneren van een organisatie. Om deze rol goed te kunnen uitvoeren, bieden wij je intensieve begeleiding in de vorm van een interne opleiding en coaching.

De functie-eisen

Als Trainee Business Assurance voldoe je aan de volgende eisen:

 • Afgeronde HBO/WO-opleiding;
 • Studierichting Accountancy, Bedrijfskunde, Organisatiewetenschappen of vergelijkbaar;
 • Kennis van of affiniteit met het verhogen van risicobewustzijn en het doen van onderzoek;
 • Communicatief sterk, reflecterend vermogen en enthousiast;
 • Analytisch, veranderingsgezind en leergierig;
 • Kunnen werken in een klein team waar je elkaar ondersteunt waar nodig maar ook uitstekend zelfstandig kan werken;
 • Woonachtig in het midden van het land;
 • Begin 2022 beschikbaar.

Waarom dit Traineeship?

ARC People is op zoek naar een afgestudeerde en getalenteerde HBO- of WO’er die ervoor kiest om de komende 3 jaar werkzaam te zijn binnen Business Assurance en een aantoonbare interesse hebben in onderzoek en procesverbetering, bijvoorbeeld aan de hand van een minor, stages of bijbanen. Door middel van het ARC Talent Program bieden we jou een leertraject van 6 maanden, wat je afsluit met een contract bij één van onze klanten. In het leertraject zit een bootcamp van 2 weken, diverse terugkomdagen, coaching sessies en persoonlijke begeleiding (op het gebied van kennis, vaardigheden en loopbaan). Het traject duurt 6,5 maand.

Jouw arbeidsvoorwaarden?

Je start in dienst van ARC People maar het doel is een overstap na 6 maanden naar de het Pensioenfonds Rail & OV. Rail & OV biedt een prima startsalaris met uiteraard een goede pensioenregeling, vaste 13e maand en een OV jaarkaart of een reiskostenvergoeding. Daarnaast zijn er grote opleidingsmogelijkheden en is een divers carrière-pad als je dat ambieert.

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar marlous@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Marlous Hoogendoorn, Talent Sourcer op telefoonnummer 06-39081688.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?

Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede kandidaten aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?

ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan op onze jobs-pagina. Je kan ons ook volgen, kijk dan op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte.