Trainee Internal Audit met IT-achtergrond - Zoetermeer

Introductie

Wil je namens de directie onderzoek doen naar de betrouwbaarheid van IT bedrijfsprocessen? Ben je een (bijna) afgestudeerd IT, Informatica en/of Informatiewetenschappen guru of heb je affiniteit hiermee? Lijkt het je leuk onderzoek te doen en wil je opgeleid worden tot een volwaardige IT auditor met uitzicht op een vaste baan? Stap dan in bij een organisatie die in beweging is en grijp de mogelijkheid aan om jezelf verder te ontwikkelen!

Functie

Wat ga je doen

Je gaat aan de slag als bedrijfsonderzoeker in dienst van ARC People. Je doet namens de directie van één van onze opdrachtgevers onderzoek op gebied van IT.

In dit geval is dat Klaverblad, een organisatie die in beweging is en waarbij jij de mogelijkheid krijgt om jezelf verder te ontwikkelen op het gebied van IT-audit in de breedste zin van het woord!

Op dit moment verandert er veel bij Klaverblad. De afdeling Interne Audit speelt hierin een belangrijke rol. In deze functie ga je leren hoe je de effectiviteit en efficiency van de processen kan beoordelen en ga je ook de directie en het management adviseren hoe zij risico’s kunnen beheersen. Door de omvang van de organisatie ben je in staat om echt invloed uit te oefenen en veel van de organisatie te zien. IT komt terug in de hele bedrijfsvoering. Een goede beheersing van de (IT) bedrijfsrisico’s is dan ook essentieel. En hier ga jij als Trainee met IT-affiniteit aan bijdragen! Kortom een prachtige kans voor een startende WO-er met interesse in Onderzoek en IT!

Onderwerpen die in de onderzoeksopdracht aan de orde komen zijn bijvoorbeeld:

 • IT audits
 • Operationele audits

  Je bevindingen bespreek je met de directie en de betrokken managers en je bepaalt in overleg mogelijke vervolgstappen voor procesoptimalisatie. Je hebt dus, ondanks je geringe werkervaring, een verantwoordelijke rol en contacten door de hele organisatie heen. En dat is leuk omdat je van bovenaf inzicht krijgt in het functioneren van een organisatie. En dat als Starter! Om deze rol goed te kunnen uitvoeren, bieden wij je intensieve begeleiding in de vorm van een erkende opleiding en coaching.

  De functie eisen

  Als Trainee Audit voldoe je aan de volgende eisen:

  • Afgeronde WO-opleiding;
  • Studierichting IT, bijv. Informatica, Bestuurlijke Informatiekunde, Computer Science of vergelijkbaar;
  • Kennis van of affiniteit met het doen van onderzoek;
  • Prettig nieuwsgierig en positief kritisch;
  • Communicatief sterk, creatief en enthousiast;
  • Onafhankelijk, oordeelsvorming en leergierig.

  Waarom dit traineeship

  ARC People is op zoek naar een afgestudeerde en getalenteerde WO’er die ervoor kiest om de komende 3 jaar werkzaam te zijn binnen internal audit en een aantoonbare interesse heeft in IT, bijvoorbeeld aan de hand van een minor, stages of bijbanen. Door middel van het ARC Talent Program bieden we jou een leertraject van 6 maanden, wat je afsluit met een contract. In het leertraject zit een bootcamp van 2 weken, diverse terugkomdagen en coach sessies en persoonlijke begeleiding (op het gebied van kennis, vaardigheden en loopbaan). Het traject duurt iets meer dan 6 maanden.

  De arbeidsvoorwaarden

  Het is een functie voor 40 uur per week. De standplaats wordt Zoetermeer, hybride werken is van toepassing (2 dagen op kantoor, 3 thuis). De opleidingen en coaching zijn in Hilversum. Als trainee ontvang je een salaris van 2.750,- op basis van 40 uur.

  Heb je interesse of wil je meer weten?

  Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar paulina@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Paulina Mager, Sr. Recruitment Consultant op nummer 06-38170335.

  Niet voor jou, wel voor een andere topper?
  Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onzeFindersfee.

  Interesse in andere vacatures?
  ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bijonzevacatures. Je kan ons ook volgen opLinkedIn. Ofschrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.