Trainees aan het woord

1. Wat was voor jou de belangrijkste reden om deel te nemen aan het traineeship?

Joris: Toen ik voor het eerst hoorde over het traineeship, was ik meteen geïnteresseerd. Na jaren van studeren wilde ik graag de stap zetten naar het werkleven, maar tegelijkertijd voelde ik de drang om te blijven leren. Het ARC Talent Program leek precies de juiste balans te bieden: een fulltime werkweek gecombineerd met terugkomdagen om praktische kennis op te doen. Wat het nog aantrekkelijker maakte voor mij, was het hoge salaris in vergelijking met andere traineeships.

Het eerste contact en de daaropvolgende gesprekken sprongen er ook echt uit voor mij. De gesprekken waren niet alleen leuk, maar het was meteen duidelijk dat ik hier veel zou kunnen leren. Dat onderscheidt het ARC Talent Program echt van andere traineeships. Verder vond ik het erg interessant dat je in je opdracht bij de klant meteen aan tafel zit met de directie of het bestuur; je werkt dus meteen op hoog niveau binnen de organisatie.

Myrthe: Ik wilde absoluut een traineeship doen omdat mijn studie voornamelijk theoretisch was en ik praktijkervaring wilde opdoen. De begeleiding van ARC People en het contact vanaf het begin waren voor mij doorslaggevend. Hoewel ik aanvankelijk niet wist wat audit, risk en compliance inhield, werd al snel duidelijk dat dit vakgebied bij me past. Het mooie van dit vak is dat het zo breed is en je diverse richtingen op kunt gaan, zelfs als je niet direct denkt dat jouw achtergrond erbij aansluit. De recruiters van ARC People hebben hierin veel ervaring en hebben me goed inzicht gegeven in de mogelijkheden.

2. Hoe heeft het ARC Talent Program bijgedragen aan je persoonlijke en professionele groei, en welke ondersteuning kreeg je van jouw collega’s en managers?

Joris: Het ARC Talent Program heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan zowel mijn persoonlijke als professionele ontwikkeling. De begeleiding van mijn externe coach was enorm waardevol voor mijn groei. Hij bood niet alleen advies over het omgaan met uitdagende situaties, maar hielp me met zijn feedback ook om mezelf beter te leren kennen. Dit zelfinzicht was anders dan ik gewend was en bevorderde mijn zelfreflectie enorm.

Mijn manager bij de opdrachtgever gaf me veel vrijheid, maar stond altijd klaar om te helpen en zorgde ervoor dat ik de ruimte kreeg om mijn eigen ontwikkeling vorm te geven. Na slechts vijf maanden sloot ik soms al aan bij gesprekken met de raad van bestuur en gaf ik hen advies. Dat is behoorlijk bijzonder als trainee binnen een grote organisatie.

Myrthe: De gesprekken met mijn coach vond ik ook ontzettend fijn en hebben me veel over mezelf geleerd. Het is echt anders dan praten met collega’s, vrienden of familie. Verder was mijn manager in de opdracht bij de klant meteen vanaf het begin erg direct en eerlijk over mijn sterke en zwakke punten, wat me in staat stelde om aan mijn verbeterpunten te werken en te laten zien wat ik kon. Ze betrok me actief bij belangrijke taken en gaf me veel verantwoordelijkheid, wat resulteerde in waardevolle leerervaringen, zoals het leiden van sessies met het managementteam. Ze was erg betrokken bij mijn ontwikkeling.

3. Vind je dat je gelijkwaardig bent geweest aan ervaren medewerkers in termen van bijdragen aan projecten en het oplossen van problemen? En kun je een voorbeeld geven?

Myrthe: In mijn beginperiode was ik misschien iets minder gelijkwaardig aan ervaren collega’s, maar na verloop van tijd voelde ik me echt een volwaardig lid van het team. Ik kreeg al snel de kans om aan grote projecten en onderwerpen te werken, zoals het opstellen van een bedrijfscontinuïteitsplan. Hoewel ik hierbij begeleiding kreeg, was ik verantwoordelijk voor alle gesprekken, documentatie en herzieningen. Na mijn traineeship kreeg ik meteen een doorgroeiplan en werd ik betrokken bij nieuwe projecten.

Het feit dat ik nu toegang heb tot het DNB-portaal en zelfs dingen mag indienen bij DNB (De Nederlandsche Bank), is iets waar ik enorm trots op ben en wat maar weinig mensen van mijn leeftijd kunnen zeggen.

Joris: In het begin was het natuurlijk even wennen, vooral omdat ik nog geen ervaring had in de zorgsector. Het was een beetje zoeken naar mijn plek, vooral omdat er nog geen vastomlijnd plan lag voor de trainee. Maar met de begeleiding van ARC People lukte het ons om alles goed te laten verlopen. Ik was altijd zelf verantwoordelijk voor mijn takenpakket, maar ik heb enorm veel gehad aan de gesprekken en begeleiding van ARC People. Nu heb ik een uitgebreid takenpakket en draag ik veel verantwoordelijkheid. Ik schrijf bijvoorbeeld stukken, zoals een klokkenluidersregeling, en dien deze zelf in bij de raad van bestuur ter goedkeuring. We verdelen de taken goed binnen het team en ik merk dat mijn collega’s me nu zeker zien als een volwaardig teamlid.

4. Op welke manieren heeft ARC People jou voorzien van de nodige middelen en begeleiding om het traineeship met succes af te ronden?

Joris: De terugkomdagen, met name de intensieve bootcamp over audit, risk en compliance, boden praktische kennis die direct toepasbaar bleek in mijn dagelijkse werkzaamheden. De terugkomdagen waren niet alleen nuttig vanwege de inhoudelijke kennis, maar ook omdat ik andere trainees kon ontmoeten en bespreken waar we tegenaan liepen.

Myrthe: Wat ARC People echt onderscheidt, is de persoonlijke benadering en betrokkenheid. Je voelt je als trainee echt gewaardeerd en ze zijn toegewijd aan jouw ontwikkeling. Deze persoonlijke banden zijn een enorme motivator om het beste uit jezelf te halen. Elke dag dat ik op kantoor kwam, werd ik begroet met een warm gevoel. De onderwerpen tijdens de terugkomdagen, zoals soft controls, waren niet alleen interessant, maar ook direct toepasbaar in mijn werk. Het samenkomen met andere trainees was ook erg waardevol, omdat we allemaal in dezelfde situatie zaten en elkaar begrepen.

Joris: Iets anders dat ARC People onderscheidt, is de cultuur van kennisdeling en samenwerking. Je kunt altijd een specialist op het gebied van bijvoorbeeld compliance of duurzaamheid/ESG om advies vragen. Dit aspect van gezamenlijke groei is niet alleen op de website te zien, maar is ook echt voelbaar. Het feit dat we constant kennis delen en samen vooruit willen, maakt ARC People anders dan andere organisaties en het draagt enorm bij aan het succes van het traineeship.

5. Hoe heb je beslissingen genomen over je toekomst na afloop van je traineeship, en hoe heeft ARC People je hierbij ondersteund? Welke kansen kreeg je bijv. aangeboden om binnen de organisatie te blijven?

Myrthe: Toen het moment daar was om een keuze te maken, gaf mijn opdrachtgever al snel aan dat ze graag wilden dat ik bleef. Ik heb dit toen met mijn externe coach besproken om zeker te zijn dat het de juiste keuze voor mij was, en al snel was het voor mij duidelijk dat ik graag wilde blijven. Het bevestigde voor mij dat dit echt een goede plek voor me is, en het voelde geweldig om de waardering van mijn manager en collega’s te ontvangen.

Joris: Bij mij was het eigenlijk vanaf het begin duidelijk dat ze graag wilden dat ik bleef. In eerste instantie wilde ik het even afwachten, maar naarmate mijn traineeship vorderde, werd het steeds duidelijker dat ik ook wilde blijven. Toen ze me een aanbod deden, heb ik dat geaccepteerd. Het voelde heel natuurlijk omdat beide partijen tevreden waren. Ik ga gewoon lekker door met waar ik mee bezig was.

Wilt u ook profiteren van het succes van ons traineeship? Ontdek hoe het ARC Talent Program uw team kan versterken en bijdraagt aan voortdurende groei en succes. Neem contact met ons op voor meer informatie over samenwerkingsmogelijkheden en start vandaag nog met het vormgeven van uw toekomstige team. Lees meer >

Contact
Sander van Oosten
Partner
06-18804323