(VERVULD) Chief Internal Audit - Groningen

Introductie

Gasunie is vastbesloten om de wereld te transformeren en streeft ernaar om actief bij te dragen aan de overgang naar een duurzame energievoorziening. Kom jij hier als Chief Internal Audit een mooie bijdrage aan leveren?

Functie

Wat ga je doen?

Als Chief Internal Audit speel je een cruciale rol bij het adviseren van het management vanuit onafhankelijke assurance en door inzichten te geven over de effectieve vermindering van risico’s in de processen en projecten van Gasunie. Dit doe je als partner met en voor de business samen met jouw team bestaande uit drie auditors. In deze rol val je direct onder de CEO van Gasunie.

De inhoud van de rol omvat een breed scala aan verantwoordelijkheden. Je fungeert als architect van de auditplannen en -strategieën. Belangrijke verantwoordelijkheden zijn onder andere het identificeren van essentiële gebieden die interne audits vereisen en het ontwikkelen van gedetailleerde plannen om deze aan te pakken. Als Chief Internal Audit stuur je het team aan bij het uitvoeren van grondige en objectieve beoordelingen van de relevante processen. Daarnaast werk je ook zelf mee aan audits. Als Chief Internal Audit draag je de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering en kwaliteit van de audits en rapporteer jij de bevindingen rechtstreeks aan de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

Als Chief Internal Audit ben je tevens ook manager van de afdeling Corporate Risk Management, waarin twee riskmanagers functioneel zelfstandig opereren onder een hiërarchische lijn. Belangrijk is dat jullie bijdragen aan een cultuur waarin bestuur, management en medewerkers zich bewust zijn van risico’s. Kennis van risicomanagement principes is daarom ook van belang, waarbij je kansen signaleert en Corporate Risk in positie brengt.

In deze rol blijf je op de hoogte van de nieuwste auditmethodologieën en best practices. Daarnaast zorg je voor voor een inspirerende omgeving, waarin teamontwikkeling (zowel op de inhoud en kennis als op de persoon) centraal komt te staan. Tot slot bied jij jouw team structuur en middelen om efficiënt te kunnen werken.  

Waar kom je terecht?

Gasunie is een Europees netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheert en onderhoudt ze de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werkt Gasunie mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Zij zorgen, als 100% staatsdeelneming, ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken. Door de transitie is de organisatie ook zelf enorm in ontwikkeling en groeit de organisatie hard.

Werken bij Gasunie betekent werken in een professionele omgeving die volop in beweging is. Een organisatie met een belangrijke maatschappelijke rol. Samen met alle collega’s lever je een bijdrage aan de realisatie van o.a. de Energietransitie. 

De afdeling Audit is een cruciaal onderdeel van het management control systeem van Gasunie en voert periodiek (operationele) audits uit bij Gasunie in Nederland en Duitsland. Daarnaast adviseert Audit belanghebbenden over procesverbeteringen en risicobeheersing.

Het is een hecht team en er heerst er een collegiale en vriendelijke sfeer. Zij ondersteunen elkaar, maar dagen elkaar ook uit.

Functie eisen

 • Een afgeronde WO-opleiding aangevuld met een RA-, RO-, RE of CIA-opleiding;

 • Je hebt minimaal 15 jaar ervaring als Auditor waarvan minimaal 8 jaar als leidinggevende.

 • Je hebt een bewezen trackrecord ten aanzien van een of meerdere van de volgende gebieden: (interne/IT) audit, risicomanagement, governance, projectmanagement, interne controle en/of compliance;

 • Je bent thuis in risicomanagement volgens het Three Lines model;

 • Je hecht er waarde aan om langdurige relaties op te bouwen met management, Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

Als persoon sta je stevig in je schoenen en je hebt een grote mate van overtuigingskracht. Je bent in staat om met tegengestelde belangen om te gaan. Je hebt een onafhankelijke en frisse blik. Je bent nieuwsgierig en een goede luisteraar en je hebt oprechte, brede en inhoudelijke interesse.

Je bent ijzersterk in het doorgronden van processen en weet feilloos de vinger op zwakke plekken te leggen. Hoewel je zaken snel doorziet, trek je niet te snel conclusies. Je vraagt op positieve wijze door en onderbouwt je conclusies op een gedegen manier. Je denkt vanuit Gasunie belang. Je bent niet alleen onderzoekend en analytisch, maar ook zeker resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

 • Een mooie en uitdagende rol voor 32 – 40 uur per week, met de mogelijkheid om 2 dagen per week vanuit huis te werken;

 • Een salaris tussen € 107.482 en € 145.548 bruto per jaar op basis van een fulltime dienstverband, met daar bovenop een vaste 13e (vakantiegeld) en vaste 14e maand;

 • Een (elektrische) leaseauto;

 • Een uitstekende pensioenregeling met een kleine eigen bijdrage van 2,45%;

 • Naast 160 verlofuren per jaar krijg je een flexibel keuzebudget. Hier kun je extra vrije dagen (max 220 uur) van kopen, maar je kan het ook laten uitbetalen;

 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen;

 • Een thuiswerkvergoeding van € 22,50 netto per maand en om je thuiswerkplek goed in te richten krijg je een vergoeding van maximaal € 750.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar kim@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Kim Frieseman, Manager Executive Search op nummer 06-42095266.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen wij daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop op deze uitdagende functie.