(VERVULD) Hoofd Internal Audit - Amersfoort

Introductie

Continu verbeteren, leren en ontwikkelen vanuit een onafhankelijke positie. Internal Audit raakt alle activiteiten van ’s Heeren Loo en speelt een belangrijke functie binnen de organisatie. Zij toetsen het beleid aan de realiteit. Internal Audit is onafhankelijk en staat tegelijkertijd midden in de organisatie.

Functie

Wat ga je doen?

Als Hoofd Internal Audit bij ’s Heeren Loo ben je verantwoordelijk voor de IAF (Interne Audit Functie) van ’s Heeren Loo, een organisatie met een grote maatschappelijk betrokkenheid. Deze IAF is opgericht op 1 januari 2015 conform het three-lines-model. De IAF is inmiddels IIA gecertificeerd.

Je geeft leiding aan een team van vijf Internal Auditors. Binnen jouw leidinggevende rol ben je verantwoordelijk voor de coaching van de medewerkers en stuur je op resultaten en ontwikkeling. Je zorgt voor een goede overlegstructuur en initieert en begeleidt veranderingsprocessen binnen het team. Je waarborgt een fijn werkklimaat en een gemotiveerde werksfeer.

Als Hoofd Internal Audit val je direct onder de Voorzitter RvB en heb je veelvuldig contact met jouw interne stakeholders, waaronder directeuren, managers en beleidsmedewerkers. Je vertegenwoordigt de IAF eveneens naar buiten. Je bent als IAF namelijk graag een voorbeeld voor anderen binnen de zorg.

Vanuit het uitgangspunt dat het management verantwoordelijk is, dienen de werkzaamheden eraan bij te dragen dat de organisatie continu leert en verbetert. Internal Audit geeft onafhankelijke oordelen op vraagstukken die er leven binnen ’s Heeren Loo en is dagelijks bezig met het uitvoeren van onderzoeken. Je bent tevens verantwoordelijk voor de quality assurance van belangrijke projecten die organisatiebreed belegd zijn. Daarnaast adviseer je over (strategisch) risicomanagement. Deze adviesfunctie komt tot uiting in de overleggen met de RvB en directie, waar er wordt gesproken over wat er op ’s Heeren Loo afkomt.

De onderzoeken vanuit Internal Audit zijn vraaggestuurd, vanuit RvB en directie. Vanuit jouw rol als Hoofd Internal Audit vraag je actief input op om het jaarplan op te stellen. Dit jaarplan wordt vastgesteld door de RvB. Je waarborgt voldoende flexibiliteit in het onderzoek jaarplan om gedurende het jaar te kunnen inspelen op actuele vragen.  

Waar kom je terecht?

Je gaat werken bij ’s Heeren Loo, de grootste organisatie voor gehandicaptenzorg in Nederland. Binnen de organisatie staat het welzijn van de cliënt op de eerste plaats.

De samenwerking in de driehoek cliënt-verwant-zorgprofessional is de basis van hun koers: het is het kloppende hart van de organisatie. Vanuit dit ankerpunt bouwen zij de zorg en ondersteuning op. Iedereen binnen ’s Heeren Loo draagt hieraan op zijn of haar eigen manier een steentje bij.

De wereld om hen heen verandert snel. Om hier goed op in te spelen heeft ’s Heeren Loo zeven strategische doelen geformuleerd voor de periode 2023-2028. Deze doelen geven richting aan de toekomst. Met alle medewerkers, cliënten, verwanten en vrijwilligers werken zij aan:

 • Versterken van het netwerk rond de cliënt.

 • Versterken van de positie op de arbeidsmarkt.

 • Ontwikkelen van ambulante zorgvormen.

 • Ontwikkeling samenhangend zorgportfolio.

 • Positionering in het sociaal domein.

 • Duurzame integrale bedrijfsvoering.

 • Meer positie van opinieleider innemen en benutten.

 Deze speerpunten nemen een belangrijke rol in binnen het type onderzoeken van de IAF.

Op het gebied van duurzaamheid zijn zij zeer vooruitstrevend. Dit uit zich in mooie projecten waarin zij vooroplopen binnen de zorg. ’s Heeren Loo is één van de ondertekenaars van de Green Deal: ‘Nederland op weg naar duurzame zorg’. Het is een samenwerkingsverband tussen Nederlandse zorgorganisaties en het Ministerie van VWS. ‘s Heeren Loo heeft een programma duurzaam ondernemen opgesteld, de zogenaamde Deal Duurzaam Ondernemen. Hierin zijn de thema’s uit de Green Deal opgenomen, aangevuld met thema’s die uit een interne stakeholdersanalyse naar voren zijn gekomen. Het doel van het programma is op deze thema’s een versnelling in te zetten om de milieu-impact te verkleinen en de sociale impact te vergroten.

Het team Internal Audit heeft als standplaats het hoofdkantoor in Amersfoort.

De functie-eisen

Als Hoofd Internal Audit bij ’s Heeren Loo zoeken wij een betrokken en integere professional met hart voor de zorg. Bij voorkeur heb je ervaring binnen de zorg opgedaan of tenminste een sterke affiniteit met deze mooie sector. Je hebt jarenlange ervaring binnen Internal Audit en tevens heb je leidinggegeven aan een Internal Audit team, waarbij je zelf altijd voor een deel operationeel betrokken bent gebleven. Je hebt een sterke visie op internal audit en weet strategisch beleid te ontwikkelen. Je neemt initiatief en weet goed te adviseren over organisatiebrede onderwerpen. Vanuit een sterk intern netwerk en overtuigingkracht weet je draagvlak te creëren en mensen in beweging te krijgen. Geduld is hierin tevens belangrijk, veranderingen binnen een organisatie van deze omvang zijn namelijk niet gelijk doorgevoerd. Je bent communicatief zeer sterk, zowel in woord als schrift en weet bevindingen te presenteren binnen verschillende lagen van de organisatie. Je weet op de voorgrond te treden wanneer dit nodig is, vanuit het belang van ’s Heeren Loo.

Arbeidsvoorwaarden

Als Hoofd Internal Audit krijg je een zeer belangrijke rol bij een van de grootste, landelijke zorginstellingen in Nederland die volop in ontwikkeling is. Bij ’s Heeren Loo is alles goed geregeld. Je salaris is volgens de CAO Gehandicaptenzorg. Concreet mag je het volgende verwachten:

 • Een brutosalaris conform de cao Gehandicaptenzorg tot maximaal € 7632,- (FWG 70) o.b.v. 36 uur. Per 1 juni 2024 en per 1 december 2024 zal er een indexatie plaatsvinden.

 • Gegarandeerd een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris en 8% vakantiegeld.

 • Een jaarcontract van 36 uur per week (4 x 9 uur is mogelijk) met uitzicht op een vast contract.

 • Jaarlijks ontvang je extra balansuren boven jouw wettelijke vakantie-uren. Door deze balansuren is het mogelijk om werk en privé goed te combineren.

 • De mogelijkheid om flexibel te werken, waarbij er oog is voor jouw werk- en privébalans. Je wordt gefaciliteerd in hybride voorzieningen, zoals een thuiswerkplek, een laptop en een iPhone.  

 • Een collectieve zorgverzekering waarbij je op elk moment kunt aansluiten.  

 • Je helft van de pensioenpremie is voor rekening van ’s Heeren Loo.

Procedure

Bij interesse in deze vacature ontvangen wij graag jouw CV en motivatie voor 1 april 2024. We nemen snel telefonisch contact met je op. Zodra we een match zien met deze rol, nodigen we je uit voor een selectiegesprek op het kantoor van ARC People in Hilversum. We leren je graag beter kennen en kunnen je dan inhoudelijk meer vertellen over de vacature en eventuele vragen beantwoorden. Vanuit het selectiegesprek stellen wij je voor bij ’s Heeren Loo. Er zal een gesprek plaatsvinden met een collega uit het team en eventueel een interne stakeholder. Daarnaast zal er een gesprek plaatsvinden met de Voorzitter RvB. Na deze gesprekken volgt er een arbeidsvoorwaarden voorstel. Een assessment kan onderdeel zijn van deze procedure.  

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Voor meer informatie kun je ook eerst contact opnemen met Kim Frieseman op nummer 06-42095266 of via kim@arcpeople.nl

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.