Even voorstellen: Yalcin Çetin

17 mei 2020
Het recruitmentteam van ARC People heeft dagelijks veel contact met klanten en kandidaten en velen van jullie hebben wel eens met één van hen contact gehad. Maar wie zijn ze en wat doen ze nu eigenlijk? Met een kort interview willen we graag in elke nieuwsbrief iemand van ons team centraal stellen.  Dit keer stellen wij voor: Yalcin Cetin – Consultant

Hallo allemaal! Mijn naam is Yalcin Cetin en ik ben sinds januari 2019 werkzaam bij ARC People als Consultant. Ik kom oorspronkelijk uit de Sales en heb hiervoor bij diverse organisaties als accountmanager en later als salesmanager gewerkt. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Mercuri Urval, een Executive Search bureau, en ben toen terecht gekomen in de wereld van Werving & Selectie. En ik heb hier tot op de dag van vandaag absoluut geen spijt van en doe dit met heel veel plezier. Naast mijn rol als Consultant doe ik ook nog Sales werkzaamheden voor ARC People. Ik woon tegenwoordig met mijn gezin (weer) in Gouda. Ik woon in deze prachtige kaasstad met mijn vrouw en 2 kinderen. Als ik niet bezig ben met de kids dan voetbal ik nog steeds graag. Daarnaast breng ik graag tijd door met familie en vrienden en ben ik een liefhebber van de waterpijp!

Wat drijft je in je werk?

De perfecte match! En dan met name op persoonlijke vlak. Ik vind dat los van het cv iemand als individu een goed gevoel moet hebben bij de cultuur van een organisatie en daar moet passen. Uiteraard zijn je ervaring, opleiding en skills ook belangrijk maar ik geloof heilig in de persoonlijke benadering en oprechte interesse in je kandidaat. Daar maak je het verschil mee en creëer je een langdurige relatie met zowel je kandidaat als je opdrachtgever. Mijn motto hierin is dan ook: Hire attitude, train skills!

Waarom werk je graag bij ARC People?

In alle eerlijkheid kende ik ARC People niet voordat ik hier kwam werken. Maar na wat research en onderzoek op internet sprak het specialistische werkveld me enorm aan. De focus ligt op Audit, Risk en Compliance en dan in alle branches en sectoren. Oftewel aan de ene kant heb je de focus vanuit de functie en anderzijds de diversiteit en afwisseling qua branches en sectoren. Zo hebben we een hele diverse klantenportefeuille. Van een systeembank tot een eenden slachterij en van een lingeriemerk tot een casino! We zijn een kleine, gezellige organisatie waarin we écht goed werk leveren qua diensten en ik ben blij dat ik hier deel van uit mag maken.

Omschrijf in het kort je werkdag

Als consultant is er géén enkele dag hetzelfde. Ik heb nog geen dag gehad die leek op de vorige. Je zit in een spagaat van allerlei zaken. Van kandidaten benaderen tot offertes maken, van cv’s en profielen opmaken tot het bijhouden en vullen van je database. En tussendoor nog even de kandidaten bellen, interviewen, afspraken inplannen bij de opdrachtgever, vacatureteksten schrijven en publiceren etc. Oftewel een enorme afwisseling aan werkzaamheden. En juist al deze zaken waarin het individu voor mij nog steeds centraal staat omschrijft denk ik het beste mijn werkdag. Als ik aan het einde van mijn werkdag mijn laptop sluit, achteroverleun en mijn ogen ook sluit en de lach op het gezicht van mijn kandidaat of hiring manager inbeeld, ben ik een tevreden mens.

Wat is jouw toegevoegde waarde binnen het team?

Dit kan je natuurlijk het beste aan mijn collega’s vragen maar ik zal een poging wagen. Ik denk dat ik met mijn (droge) humor een gangmaker ben in ons gezelschap. Ik kom altijd met een lach binnen. Daarnaast kan ik vaak een kandidaat uit mijn hoed toveren op een moment dat niemand het verwacht. Terwijl ik niet eens van goochelen hou! Ik ben altijd positief en probeer dit ook over te brengen op mijn collega’s.

Wat doe je o.a. als je niet werkt?

Ik breng sowieso veel tijd door met mijn kinderen. Wat dat betreft ben ik wel echt een family guy. Ik kom uit een heel warm gezin waardoor de band met familie, mijn broers en zus en mijn ouders heel belangrijk is voor me. We komen graag bij elkaar over de vloer. Dit geldt ook voor vrienden. Ik hou van gezelschap en lekker eten. En uiteraard geniet ik graag van mijn waterpijp met een lekker sterk kopje Turkse thee erbij.

Ik kom altijd graag met je in contact en ik ben bereikbaar op 06-38170335 of yalcin@arcpeople.nl