Whitepapers, tools en templates

Hier vindt u inhoudelijke downloads in de vorm van o.a. whitepapers, tools en templates. Met tips en tricks van onze specialisten in audit, risk en compliance. Direct toepasbaar binnen uw organisatie.

Wij zetten de meest actuele downloads voor u op een rij. Binnenkort vullen wij het overzicht aan, dus houd deze pagina goed in de gaten voor de laatste updates.

____________________________________

DNB Good Practice Informatiebeveiliging

Whitepaper

Het was al belangrijk en wordt nu steeds meer relevant: aandacht voor infor- matiebeveiliging in de financiële sector. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft al jaren de Good Practice Informatiebeveiliging1 (Cobit-‘light’) waar zij haar toezicht op baseert. De komende jaren wordt dat aangevuld met regelgeving zoals DORA en NIS2.

In dit whitepaper gaan we o.a. dieper in op de nieuwe vooruitzichten en de impact die deze nieuwe regelgeving heeft op de Nederlandse financiële sector.

____________________________________

Wet politiegegevens (Wpg): Bent u klaar voor de verplichte audit?

Whitepaper

Organisaties met BOA’s moeten door de Wet politiegegevens (Wpg) iedere vier jaar, maar voor het eerst over 2021, een onafhankelijke IT-auditor/RE opdracht geven voor het uitvoeren van een Wpg audit.

Heeft u nog geen zicht op de vereisten van de Wpg? Weet u nog niet hoe uw organisatie ervoor staat en heeft u nog niet de verplichte externe audit over 2021 uitgevoerd? Geen nood, wij hebben de belangrijkste informatie voor u samengevat in een whitepaper en we helpen u graag verder!

____________________________________

Agile & Internal Audit: 7 voorbeelden van een Agile Internal Audit

Whitepaper

Er gebeurt een hoop rondom Agile en Internal Audit. Als je de publicaties van de grote kantoren mag geloven, mis je de boot totaal als je niet op een Agile manier gaat auditen. Je kunt dan geen meerwaarde toevoegen en het worden van een (vaak als ultiem doel beschreven) ‘trusted advisor’ voor de directie, kun je al helemaal vergeten. Maar wat is Agile en Audit eigenlijk?

____________________________________

Audit Charter

Template

Een Audit Charter beschrijft de missie, de grondbeginselen, het doel en de taken van de internal audit functie binnen uw organisatie. Het Audit Charter dient als uitgangspunt voor het goede functioneren van de internal audit functie. Om u hiermee op weg te helpen, bieden wij een template aan die u direct in de praktijk kunt gebruiken en aanvullen op basis van uw situatie.

_____________________________________

10 redenen waarom beleid niet werkt: en hoe ermee om te gaan

Whitepaper

Hoe komt het dat beleid zo vaak niet wordt nageleefd en hoe kun je dat oplossen, of in ieder geval verbeteren? In dit whitepaper nemen we je mee in de aanpak van het opstellen van werkbaar beleid dat meer kans geeft op de juiste naleving én voldoet aan de meest actuele EIOPA/Solvency II eisen.

_____________________________________

Control Self Assessments: aantoonbaar in-control in 6 stappen

Whitepaper

Control Self Assessments (CSA’s), een hulpmiddel om via een zelfbeoordeling vast te stellen dat de maatregelen op de goede manier hebben gewerkt, is niet nieuw. Maar de manier hoe wij audit kennis en competenties, normaliter het terrein van de derde lijn, inzetten om de eerste en tweede lijn te helpen om ‘in control’ te geraken is wél nieuw. In ieder geval nieuw genoeg om de aanpak in een te delen in een whitepaper.

_______________________________________

Contact
Sander van Oosten
Partner
06-18804323
Marc van Heese RO RE CIA
Partner
06-52073162