Actueel

De vakgebieden audit, risk en compliance zijn volop in ontwikkeling. Via onze insights & updates bieden we je periodiek het laatste nieuws, opinies en blogs over deze vakgebieden. Heb je zelf een inzicht dat je zou willen delen, neem dan contact met ons op.

Abonneer je voor insights & updates over audit, risk en compliance.

Meld je hier aan
Toezicht DNB: werk aan de winkel voor risk management en internal audit
4 december 2020
Een aantal recente publicaties van DNB laat zien hoe het toezicht er in de toekomst uitziet. Wat betekent dit voor riskmanagement en internal audit?
Internal auditor, blijf niet langer langs de zijlijn staan!
7 oktober 2020
Wereldwijd hebben overnames de afgelopen jaren ongekende niveaus bereikt. Zelfs of juist tijdens de huidige economische en sociale crisis door COVID-19 blijven overnames sexy.
Het nieuwe Three Lines Model: de belangrijkste wijzigingen
21 augustus 2020
In juli 2020 publiceerde het Instituut van Internal Auditors (IIA) een update van het Three Lines of Defense (3LOD) model.  Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?
De lessen van het Wirecard-schandaal voor Internal Audit
2 juli 2020
Welke lessen zijn uit dit schandaal te trekken voor internal audit?
Een beknopte opleidingssessie over Interne Audit bij pensioenfondsen
30 juni 2020
Op 24 juni 2020 organiseerde ARC People voor een aantal van haar pensioenfondsrelaties, een beknopte opleidingssessie over Internal Audit bij pensioenfondsen
Innovatie en ethiek in Internal Audit
15 juni 2020
Met de vooruitgang door de technische mogelijkheden ontstaat zoals zo vaak ook direct de vraag over de wenselijkheid van het gebruik daarvan. Een visie hierop voor Internal Audit.
Even voorstellen: Yalcin Çetin
17 mei 2020
Het recruitmentteam van ARC People heeft dagelijks veel contact met klanten en kandidaten. Velen van jullie hebben wel eens met één van hen contact. Maar wie zijn ze en wat doen ze nu eigenlijk? Dit keer stellen wij voor: Yalcin Cetin.
Certificaat Kwaliteitstoetsing NV schade en ARC People
8 mei 2020
Op 10 februari 2020 kreeg Marc van Heese, Hoofd Internal Audit NV schade, het kwaliteitscertifcaat overhandigd. Het bewijs dat kleine(re) (geoutsourcete) audiafdelingen uitstekend in staat zijn om kwaliteit te leveren.
Verslag Event Software License Risk Assessment: ”Even aan onze CIO vragen hoe wij dit hebben georganiseerd”
2 april 2020
In ons klantevent hebben wij onze relaties laten kennismaken met de werkwijze van de grote software leveranciers. In deze sessie gaven enkele specialisten hun visie op hoe je je als organisatie kunt wapenen tegen deze software audits van vendors.
Een onbekende wereld in een onbekende stad
12 maart 2020
Hoe de recruiter van ARC People al die maanden geleden in mij een Internal Auditor in spe heeft herkent, weet ik nog steeds niet. Nu – ruim een half jaar verder –  kan ik met trots zeggen dat ik ARC People ga verlaten en als junior Internal Auditor over zal stappen naar Achmea.
Waarom kiezen voor ons Internal Audit Traineeship? Reden nummer 2: Generatie Z brengt iets nieuws!
13 februari 2020
In de loop der jaren hebben we gemerkt dat onze klanten om een aantal verschillende, interessante redenen kozen voor de samenwerking met een trainee. Reden: generatie Z brengt iets nieuws.
Risicomanagement, een doel op zich? Een ochtendsessie met Marinus de Pooter
10 februari 2020
Het ultieme doel van een manager is het toekomstbestendig maken van zijn verantwoordelijkheidsgebied. Hiertoe dient hij zichzelf vooraf een paar vragen te stellen.
1 2 3 4 5