Actueel

De vakgebieden audit, risk en compliance zijn volop in ontwikkeling. Via onze insights & updates bieden we je maandelijks het laatste nieuws, opinies en blogs over deze vakgebieden. Heb je zelf een inzicht dat je zou willen delen, neem dan contact met ons op.

Lees hieronder het laatste nieuws of ga rechtstreeks naar het complete overzicht van onze nieuwsbrieven.

Abonneer je voor insights & updates over audit, risk en compliance.

Meld je hier aan
Audit en risk structureren voor pensioenfondsen
19 juli 2021
ARC Associate Hans Sieraad schreef voor het jaarbeeld 2020 van AZL een artikel over de toegevoegde waarde van audit en risk voor pensioenfondsen en voor de uitvoerder.
Control Self Assessment in 6 stappen
13 juli 2021
Benieuwd naar de 6 stappen om aantoonbaar ‘in control’ te geraken? Over Control Self Assessments en de rol van de Internal Auditor. Inclusief whitepaper download.
De internal auditor als consiglière
1 juli 2021
Afgelopen vrijdag 25 juni is de bundel ‘Auditors adviseren. Advies door en voor auditors’ uitgekomen. ARC Partner Marc van Heese heeft hieraan een bijdrage geleverd met zijn visie op adviseren door de internal auditors.
Risicomanagement in 2021
14 juni 2021
Elke organisatie heeft te maken met risico’s, het is onderdeel van ondernemen. Maatschappelijke gebeurtenissen hebben een grote invloed op bepaalde risico’s. De vastgoedfraudes bijvoorbeeld. En natuurlijk de coronacrisis…
Het laatste nieuws en updates over audit, risk en compliance
7 juli 2021
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates over audit, risk en compliance bij ARC People: een overzicht van onze laatste nieuwsbrieven.
Breder verspreiden van internal audit resultaten voegt waarde toe
25 mei 2021
De wettelijk verplichte interne auditfunctie bij pensioenfondsen krijgt steeds robuuster vorm. Maar in welke mate kan er gebruik worden gemaakt van de resultaten?
Eindelijk, een meetinstrument voor verantwoordelijkheid
17 mei 2021
Ontelbare keren ging het de afgelopen maanden over verantwoordelijkheid. Maar wat is verantwoordelijkheid nu eigenlijk? En hoe krijg je er grip op?
Een succesdatabase voor risicomanagement
14 mei 2021
Door de coronacrisis is het inmiddels een vaak gebezigde term: de preventieparadox. Over het nut van risicomanagement.
Oordeelsvorming in het auditvak: kritisch en objectief
26 april 2021
Oordeelsvorming behoort tot de kern van het auditvak, maar wat betekent dit in de praktijk en wat zijn de valkuilen?
Opvallen in de ‘war of messages’
22 april 2021
Opvallen in de ‘war of messages’. De coronaperiode maakt het lastiger, maar niet onmogelijk. ARC People recruiter Yalcin deelt zijn aanpak.
Tijd voor iets luchtigs: Auditor Jokes!
7 april 2021
NBA-voorzitter Marco van der Vegte riep vorige week op: ‘Humor nodig om te relativeren in crisistijd’. Tijd voor wat kantoorhumor: wat vind jij van deze auditor jokes?
Innovatie van Internal Audit: 2 jaar verder. Waar staan we nu?
22 maart 2021
De wereld verandert razendsnel, maar hoe zit het met de innovatie van Internal Audit? Wat doet onze beroepsgroep en welke rol speelt het IIA?
1 2 3 4 5 6 7