Actueel

Een overzicht van laatste nieuws op het gebied van audit, risk en compliance.
De vakgebieden audit, risk en compliance zijn volop in ontwikkeling. Via onze insights & updates houden we je maandelijks op de hoogte van het laatste nieuws, opinies en blogs over deze vakgebieden. Heb je zelf iets dat je zou willen delen, neem dan contact met ons op.

Lees hieronder het laatste nieuws of ga rechtstreeks naar het complete overzicht van onze nieuwsbrieven.

Abonneer je voor insights & updates over audit, risk en compliance.

Meld je hier aan
Wij vieren 10 jaar van groei en kwaliteit in Audit, Risk en Compliance
25 april 2023
Over onze successen en uitdagingen op het gebied van groei.
Het laatste nieuws en updates over audit, risk en compliance
7 juli 2021
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en updates over audit, risk en compliance bij ARC People: een overzicht van onze laatste nieuwsbrieven.
Ransomware: wat is het en hoe kan een organisatie hier zich zo goed mogelijk tegen wapenen?
30 januari 2023
En nog belangrijker: wat kun je als organisatie doen om je hier zo goed mogelijk tegen te wapenen? En als laatste, hoe test je of je als organisatie voldoende gewapend bent?
Corporate Governance 2022
3 januari 2023
Op 20 december 2022 is de geactualiseerde Nederlandse Corporate Governance Code gepubliceerd. Dit kan van invloed zijn op uw statuten en reglementen voor de RvB en RvC. De geactualiseerde Code treedt in werking vanaf het boekjaar dat begint op of na 1 januari 2023.
Toekomst klantonderzoeken CDD
9 december 2022
Banken en andere financiële ondernemingen en instellingen hebben de afgelopen jaren fors moeten investeren voor de naleving van de Wwft. Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat banken in Nederland jaarlijks minstens een half miljard euro uitgeven aan klantonderzoeken alleen.
Versteviging samenwerking Detailresult en ARC People
23 november 2022
De afdeling Operational Audit en Risk van Detailresult en ARC People gaan een nieuwe samenwerking aan, door middel van het sluiten van een Co-sourcing overeenkomst.
IIA kwaliteitscertificaat voor DSW
21 november 2022
Op 31 oktober mocht Carlo Bavius namens ARC People het IIA kwaliteitscertificaat uitreiken aan Merel van Baarle van DSW.
De commissaris zonder internal audit; ra(a)deloos?
2 september 2022
Toezicht houden op de interne beheersings- en controlesystemen is een kerntaak van een RvC. Een afdeling die goed inzage kan geven in de interne beheersing is een internal audit afdeling. Bij veel instellingen ontbreekt een internal audit afdeling. Hoe krijgt een RvC hier dan inzicht in de interne beheersing?
“Daarom ben ik overgestapt naar ARC People”
25 maart 2022
De afgelopen maanden heeft ARC People weer enkele ervaren professsionals in IT audit en risk aan zich weten te verbinden. Waarom zijn zij overgestapt en hoe ervaren zij het tot nu toe?
ARC (vak)praat met… Anita van der Leeuw, Senior Manager IT Audit & Risk
17 januari 2022
In gesprek met Anita van de Leeuw over de laatste ontwikkelingen en uitdagingen binnen IT audit en risk management.
Toenemende waardering voor de sleutelfunctie interne audit
14 december 2021
De waardering voor de sleutelfunctie interne audit bij pensioenfondsen is flink toegenomen. Hoe zorg je voor een effectieve inrichting?
10 redenen waarom beleid niet werkt… en hoe daarmee om te gaan
13 december 2021
Hoe komt het dat beleid zo vaak niet wordt nageleefd en hoe kun je dat oplossen, of in ieder geval verbeteren? Download gratis whitepaper.
1 2 3 4 5 6 7 8