DNB Good Practice Informatiebeveiliging

De uitdagingen van de financiële sector

Het was al belangrijk en wordt nu steeds meer relevant: aandacht voor informatiebeveiliging in de financiële sector. De Nederlandsche Bank (DNB) heeft al jaren de Good Practice Informatiebeveiliging  (Cobit-‘light’) waar zij haar toezicht op baseert. De komende jaren wordt dat aangevuld met regelgeving zoals DORA en NIS2. 

DNB rapporteert op regelmatige basis aan de financiële sector over de status van IB (Informatie Beveiliging) binnen pensioenfondsen en verzekeraars. Nog even ter herinnering: in de IB Monitor geeft DNB de huidige status weer, geeft ze inzicht in de relevante risico’s (dreigingsanalyse) en geeft ze een vooruitblik over het toezicht. De laatste update van de IB Monitor is alweer van december 2021, toch zijn de inzichten uit deze rapportage relevant, zeker in het licht van nieuwe regelgeving als DORA en NIS2. ARC People helpt een aanzienlijk aantal banken, verzekeraars, pensioenfondsen en Payment Service Providers (PSP) met vraagstukken over dit onderwerp zowel het risicomanagement perspectief als internal audit perspectief.

Benieuwd naar onze laatste inzichten? Lees onze nieuwste blog of download gratis het whitepaper. Hierin gaan we dieper in op de IB Monitor en vullen aan waar nodig met recentere publicaties. Ook gaan we in op de nieuwe vooruitzichten en de impact die nieuwe regelgeving als DORA en NIS2 heeft op de Nederlandse financiële sector.

Meer weten over onze visie en hoe we u kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Carlo Bavius >

Contact
Carlo Bavius RO RE CIA CRISC CRMA
Associate Partner
06-40050555