“Indrukwekkend en inspirerend, dat was het!”

19 juni 2017
Het IIA en AuditPeople organiseerden op 15 december een kennis-sessie, met als titel: IT, adopt or die? Als Internal Auditor kun je namelijk niet meer om IT heen. Je kunt het maar beter omarmen. En dus trotseerden maar liefst 70 deelnemers de griep-epidemie en reisden af naar poppodium De Vorstin in Hilversum.

Na de aftrap van AuditPeople-gastheer Sander van Oosten nam IT-trendwatcher Sander Duivestein het podium over. In een uur tijd flitste hij door de meest relevante IT-ontwikkelingen; waar we al middenin blijken te zitten én wat er snel op ons af zal komen. Een aaneenschakeling van ontwikkelingen volgde. Over zelflerende robots en robots die zelfs al in sommige bedrijven acteren als directielid, met gelijkwaardig stemrecht.

Dieper werd er ingegaan op ontwikkelingen als blockchain en bitcoins en de daardoor veranderende risico’s. Ook confronteerde Sander de aanwezigen met de kans dat huidige banen zullen verdwijnen, of op zijn minst grote veranderingen zullen ondergaan. U had er bij moeten zijn om het effect te zien, maar de impact van de gepresenteerde technologische ontwikkelingen maakten grote indruk op de meeste aanwezigen.

Vervolgens pikte Ilona Eichhorn, voormalig Nederlands kampioen debatteren en trainster van menig politicus, de draad op. De zaal was nog merkbaar aan het bijkomen. Maar al snel toonden de aanwezige auditors zich weerbaar! Eerste indrukken werden uitgewisseld aan de tafels en kort daarop ontstonden er al ideeën over hoe de Internal Audit Functie zou kunnen omgaan met (de snelheid van) alle technologische ontwikkelingen.

Daarop volgde een kort intermezzo. Met behulp van korte filmfragmenten toonde Ilona aan dat beroemde sprekers zoals Martin Luther King, Obama en Geert Wilders gebruik maken van relatief eenvoudige, maar zeer effectieve presentatietechnieken. Ilona reikte vier van die technieken aan. De deelnemers slurpten deze kennis op, daarbij inziend dat de technieken ook goed hanteerbaar zijn in de auditpraktijk, bij het overtuigend brengen van een boodschap.

De middag eindigde in een apotheose. Eentje waarbij de deelnemers, op het podium, speechten als Martin Luther King. Gebruikmakend van de aangeleerde presentatietechnieken, gaven zij om beurten kort en krachtig aan hoe de toegevoegde waarde van Internal Audit behouden kan blijven, in het geweld van alle technologische ontwikkelingen. Het getoonde lef en de inhoud van de krachtige presentaties leverden applaus op uit de zaal. Ook stemden ze de aanwezigen gelukkig hoopvol over de toekomst van ons vakgebied.

Aan de bar werd er nog lang nagepraat over deze zowel indrukwekkende als inspirerende kennis-sessie.

 

foto-event

AuditPeople (www.auditpeople.nl) is een specialistische dienstverlener die internal audit functies voorziet in capaciteit en expertise.