Round Table 'Versterk uw informatiebeveiliging: DNB's Good Practice en de rol van internal audit'

De DNB Good Practice Informatiebeveiliging

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft een ‘Good Practice Informatiebeveiliging’ opgesteld als richtlijn voor financiële instellingen in Nederland. Deze good practice heeft tot doel de financiële instellingen te ondersteunen bij het effectief en efficiënt inrichten van hun informatiebeveiligingsbeleid en -praktijk. Internal Audit kan hierbij veel waarde toevoegen. In deze Round Table nemen we u mee in een praktisch verhaal over de meerwaarde die u als internal auditor kunt leveren door buiten de gebaande paden te treden.

Algemene informatie

4 oktober 2023

Icoon Tijdstip

16:00 – 19:00 uur

Icoon Locatie

Julianalaan 15, Hilversum

Inhoud

De Good Practice fungeert als een richtlijn voor organisaties in hun streven naar een waterdichte informatiebeveiliging. Dus om ‘in control’ te geraken op het vlak van ICT. Het biedt een kans voor Internal Audit om te vernieuwen en waarde toe te voegen voor de organisatie.

Carlo Bavius is Executive Partner bij ARC People en zal samen met Jacko Möhle, IT-audit expert, tijdens de Round Table ingaan op diverse onderwerpen, waaronder:

  1. De rol van Internal Audit bij de DNB Good Practice Informatiebeveiliging
  2. De rol van Internal Audit bij Control Self Assessments
  3. De rol van Internal Audit bij het beoordelen van assuranceverklaringen in de outsourcingsketen

Wat je verder moet weten

Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Na afloop is er een maaltijd beschikbaar en de mogelijkheid om nog even met elkaar na te praten.

Aanmelden

Vul hieronder uw gegevens in om u aan te melden, u ontvangt dan een bevestiging per e-mail.

Geen velden gevonden.

Vragen?

Voor vragen over uw aanmelding kunt u contact opnemen met Marlou Akchich-Dingen via marlou@arcpeople.nl of 06-42095265.

Gratis whitepaper beschikbaar

DNB heeft al jaren de Good Practice Informatiebeveiliging (Cobit-‘light’) waar zij haar toezicht op baseert. De komende jaren wordt dat aangevuld met regelgeving zoals DORA en NIS2. Bij ARC People hebben wij een whitepaper ontwikkeld waarin we dieper ingaan op o.a. de nieuwe vooruitzichten en de impact die deze nieuwe regelgeving heeft op de Nederlandse financiële sector. Interesse? Ga naar de downloadpagina >

Contact
Carlo Bavius RO RE CIA CRISC CRMA
Associate Partner
06-40050555
Marlou Akchich-Dingen
Manager Marketing & Communicatie
06-42095265