Geen copy-paste benadering. Mijn ervaring met AuditPeople

7 september 2017
Het zoveelste InMail bericht op mijn LinkedIn account van een intermediair die met veel interesse mijn profiel heeft bekeken. Auditors zijn gewild en krijgen wekelijks, zo niet dagelijks wel een connectieverzoek binnen. Interessante vacatures vliegen ons om de oren.

Een groot deel van de intermediairs neemt niet de tijd om een persoonlijk berichtje te sturen. Ik ben me ervan bewust dat het een luxeprobleem is, maar wat doe je als je zoveel berichten en/ of uitnodigingen krijgt? Je wordt selectief in het wel of niet reageren op een bericht of het accepteren van een uitnodiging.

In maart 2016 heeft AuditPeople contact met mij opgenomen. Vanaf het begin een persoonlijke benadering en binnen een week heb ik onder het genot van een kop koffie kennisgemaakt met één van de recruitment managers. Er was een klik en we zijn samen aan de slag gegaan.

Een ruim en goed netwerk

Nadat het contact gelegd is vind ik het belangrijk dat een intermediair een ruim netwerk heeft met diverse en uitdagende functies. Er zijn veel intermediairs die een opdracht hebben en hun uiterste best doen om kandidaten aan te leveren. Ik heb het idee dat regelmatig het belang van het aanleveren van een kandidaat boven het belang van de perfecte match gaat.

Bij AuditPeople heb ik dit gevoel niet. Mijn wensen staan centraal in het kiezen van een plek waar ik een groot deel van de week doorbreng. Met diepgaande kennis van de organisatie heeft AuditPeople mij goed begeleid bij het voorbereiden op de sollicitatieprocedure. Van het begin tot het eind van de procedure hebben we samen opgetrokken.

Goed contact, ook na de perfecte match

Tegenwoordig is het niet meer zo vanzelfsprekend om tientallen jaren bij dezelfde werkgever te werken. Na een succesvolle en fijne samenwerking is het voor mij belangrijk dat de relatie in stand blijft. Je kent elkaar immers al en je weet wat je aan elkaar hebt. Af en toe bijpraten en wederzijdse interesse zijn voor mij de sleutelwoorden.

Bijna anderhalf jaar na de kennismaking heb ik nog regelmatig contact met AuditPeople. We hebben het niet over vacatures, maar over zowel mijn ontwikkeling als de ontwikkeling van AuditPeople. Een relatie waar we beiden wat aan hebben en wie weet wat de toekomst brengt.

Het gevoel moet kloppen

Er zijn veel vacatures en veel intermediairs. Maar hoe weet je nu met welke intermediair je aan de slag moet gaan? Wat mij betreft moet het gevoel en totaalplaatje kloppen. Dat klinkt wat abstract en er zijn veel omstandigheden en factoren die het gevoel bepalen. Voor mij is vertrouwen belangrijk. Ik moet het geval hebben dat mijn kwaliteiten en talenten centraal staan. De perfecte match volgt vanzelf.

De persoonlijke en nuchtere aanpak van AuditPeople zonder poespas en snelle praatjes heeft mij erg aangesproken. Dit heeft de basis gelegd voor een goed gevoel, een succesvolle samenwerking en een duurzame relatie.

Jasper Kroeger