Starter in de auditwereld

31 januari 2016
Een master afgerond en daar sta je dan. Een wereld vol met carrièremogelijkheden, wat ga je doen en wat past bij me? Auditing, een volledig onbekende wereld, wekte mijn interesse in het brede aanbod van vacatures. Maar waardoor werd deze interesse veroorzaakt? Met name de competenties in de vacature voor het traineeship bij AuditPeople, zoals analytisch, gespreksvaardig en onafhankelijk trokken mijn aandacht. Na me verder te hebben verdiept in Auditing werd ik eigenlijk steeds enthousiaster over het vakgebied.

Allereerst biedt een baan als auditor de mogelijkheid tot afwisselend werk. Je voert Audits uit op verschillende locaties, bij diverse lagen binnen de organisatie. Daarnaast werk je zowel zelfstandig als in teamverband, en wordt er waarde toegekend aan je werk.

De functie blijkt zeer interessant omdat je relevante issues binnen de organisatie mag onderzoeken, waarbij je toegang hebt tot bedrijfsinformatie om te achterhalen hoe processen, structuren, projecten en gedragscodes zijn ingericht. Naar aanleiding van deze bevindingen dient het bestuur en andere verantwoordelijke managers geadviseerd te worden. Ik vind het een leuke uitdaging deze belangrijke functie te vervullen en mede verantwoordelijkheid te dragen voor het functioneren van de organisatie. Daar komt bij dat je als Auditor in de positie bent om met een helicopterview naar de organisatie te kijken, wat mogelijkheden biedt om nog meer te leren over het functioneren van het bedrijf.

Tot slot biedt het traineeship bij AuditPeople me de mogelijkheid om in korte tijd veel te leren en me te ontwikkelen tot een volwaardige Auditor, met het perspectief op doorgroeien, zowel op professioneel als persoonlijk vlak.

Een trainee van AuditPeople

AuditPeople (www.auditpeople.nl) is een specialistische dienstverlener die internal audit functies voorziet in capaciteit en expertise.