Manager Audit & Risk - Gouda

Introductie

STL heeft er recent voor gekozen om een Audit & Risk functie te starten. Niet omdat het móet, maar omdat men het relevant vindt! Stap jij hierop in? De eerste uitgangspunten van de functie zijn al zeer interessant….en jij mag er verder vorm aan geven.

Functie

Wat ga je doen?

Als Manager Audit & Risk ga je een belangrijke rol spelen in de risicobeheersing bij STL. Er komen immers steeds meer kansen & uitdagingen op de organisatie af.

De functie Audit & Risk is nieuw voor STL. De recent bepaalde uitgangspunten voor de functie zijn veelbelovend. Nu wordt er uitgekeken naar de juiste kandidaat die verdere invulling eraan gaat geven.

Waarom de uitgangspunten van de functie veelbelovend zijn? We noemen alvast enkele zaken: (a) de positionering is hoog in de organisatie, (b) je kunt je richten op zowel strategische als operationele risico’s, (c) jouw scope kan alle objecten bevatten, waaronder afdelingen, processen en projecten en (d) het kan gaan over zowel finance, IT als de operatie. Breder en gevarieerder kan het bijna niet.

Uiteraard kun je niet alles tegelijk. Samen met het management stel je de prioriteiten. De ene keer zal dat het uitvoeren van een audit zijn, de andere keer denk of bouw je mee aan een risico & control framework. Uiteraard werk je nauw samen met allerlei andere afdelingen en stakeholders als de accountant en andere adviseurs.

Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden omvatten onder andere:

 • Verder vormgeven, implementeren en onderhouden van een risicobeheerssysteem en risicomanagementbeleid.

 • Opstellen van gedetailleerde auditplannen en het uitvoeren van audits, zowel financiële, administratieve en-of procesaudits, volgens de geldende normen en procedures.

 • Identificeren, analyseren en rapporteren van risico’s, zwakke punten en mogelijke procesverbeteringen.

 • Communiceren van auditbevindingen aan het management en het doen van aanbevelingen inzake risicobeperking.

 • Opstellen van duidelijke en beknopte auditrapporten en monitoren van de implementatie van aanbevelingen en het opvolgen van openstaande actiepunten.

Waar kom je terecht?

STL is opgericht door de sociale partners in de sector Transport en Logistiek, om te zorgen voor voldoende instroom van nieuwe werknemers en voor behoud en doorstroom van vakbekwaam personeel. STL faciliteert werkgevers en werknemers om hiermee samen aan de slag te gaan. De ambities van een groot bedrijf, maar dan met korte lijnen, een informele sfeer en een kleinere omvang. Dat is STL. Die ambities en ontwikkeling vindt STL belangrijk. Hopelijk vind jij dat ook!

Met het streven naar voortdurende verbetering heeft STL een goede reputatie opgebouwd in de markt. STL vindt het belangrijk om een Manager Audit & Risk aan de organisatie toe te voegen, om met elkaar de bedrijfsrisico’s te blijven beperken. De kern van STL bestaat uit ongeveer 190 medewerkers, die zich dagelijks met passie inzetten voor de sector. Daarnaast werken er maar liefst 1.500 leerlingen (via een BBL-traject) die vanuit STL zijn gedetacheerd. Jij gaat aan de slag op de afdeling Bedrijfsvoering en rapporteert zowel aan de hoogste management als de Raad van Toezicht. Functioneel stem je je werk af met de manager Bedrijfsvoering, Danny van Soest.

Wat neem je mee?

 • Meerdere jaren werkervaring binnen finance/audit/accountancy.

 • hbo/wo opleiding, bijvoorbeeld Accountancy of Bedrijfskunde.

 • Enthousiasme om deze nieuwe functie vorm en inhoud te geven.

 • Beschikbaarheid van 32 tot 36 uur per week.

 • Zelfstandigheid, kritische & onafhankelijke blik en doortastendheid.

Arbeidsvoorwaarden

 • Goed salaris van maximaal € 5.796,00 bruto per maand o.b.v. 40 uur, afhankelijk van kennis en ervaring.

 • 29 vakantiedagen, vakantiegeld (8%) en een eindejaarsuitkering (6,85%) én thuiswerkplek vergoeding.

 • Aantrekkelijke pensioenregeling (via ABP) met collectieve verzekeringen.

 • Hybride werken – vanuit huis en kantoor.

 • Een online STL-academie en een opleidingsbudget.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Of mail je CV en motivatie naar mkoevoets@arcpeople.nl. Voor meer informatie kan je ook eerst contact opnemen met Mark Koevoets, Senior Executive Search Consultant op 06-81042498.

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen wij daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop op deze uitdagende functie.