Risk & Compliance Officer - Utrecht

Introductie

Wil jij als Risk & Compliance Officer impact hebben op het veilig en betrouwbaar kunnen reizen in het openbaar vervoer in Nederland? Wil je daarnaast ook werken binnen een innovatief en internationaal georiënteerd bedrijf en daarbij onderdeel uitmaken van het Security & Compliance team van Scheidt & Bachmann? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functie

Wat ga je doen?

Als Risk & Compliance Officer ben je onmisbaar binnen de organisatie en liggen jouw speerpunten op het aantoonbaar in control zijn van het systeem waarmee reizigers in- en uitchecken in het openbaar vervoer. Deze aantoonbaarheid uit zich in een aantal certificaten (ISO 27001, ISAE3402 en PCI-DSS), die randvoorwaardelijk zijn voor het succes van het systeem. Je bent de schakel tussen de interne organisatie en de externe auditors en neemt hierin een coördinerende rol aan. Tevens heb je een rol waar het gaat om de operationele kant van informatiebeveiliging en privacy, bijvoorbeeld door het voorbereiden van beleid en het adviseren van de organisatie.   

In jouw rol zorg je ervoor dat Scheidt & Bachmann voldoet aan de normen zoals vastgelegd in kaders ISO27001, ISAE-3402 en PCI-DSS. Je bewaakt goed contact met de business over updates en controlemaatregelen en durft een kritisch tegengeluid te geven waar nodig. Als expert binnen jouw vakgebied deel je kennis en inzichten en weet je hier draagvlak voor te creëren. Vanuit jouw rol als Risk & Compliance Officer werk je samen met de interne operationele- en development teams (deels gevestigd in Slowakije) om de juiste vertaling te kunnen maken tussen de business en development en weet dit goed uit te leggen richting de externe auditors.

Er is nog veel ruimte voor ontwikkeling op het gebied van Risk & Compliance. Je krijgt hierbij veel eigen verantwoordelijkheid om met goede initiatieven te komen.

Waar kom je terecht?

Betaling in het openbaar vervoer ondergaat een grote verandering. Scheidt & Bachmann loopt voorop in deze ontwikkeling door geavanceerde ticketingsystemen te ontwikkelen en te onderhouden. Vrij recent heeft Scheidt & Bachmann het systeem uitgerold waarmee passagiers kunnen reizen met enkel een mobiele telefoon, bankpas of creditcard. Zij leveren poorten, palen en kaartlezers voor het openbaar vervoer met de nieuwste technologie en verwerken miljarden transacties op basis van EMV-technologie. Een echte innovatieve speler, met grote (en toonaangevende) klanten. 

Je komt te werken binnen het Security & Compliance team waarin je samenwerkt met twee collega’s: de IT Security Officer en de Manager Security & Compliance. Resultaatgerichtheid en korte communicatielijnen kenmerken het werken bij Scheidt & Bachmann. Daarnaast werk je met veel betrokkenheid en verantwoordelijkheid binnen een ondernemende sfeer op het kantoor in Utrecht. Let op: reizen naar het buitenland is geen voorwaarde.

De functie-eisen

Als Risk & Compliance Officer ben je resultaatgericht en neem uitstekende communicatievaardigheden mee (in Nederlands en Engels). Je bent analytisch en gestructureerd en weet goed overzicht te bewaren. Je denkt in processen en hebt affiniteit met IT. Daarnaast krijg je energie van veel eigen verantwoordelijkheid. Je bent tot slot ook pragmatisch ingesteld en denkt in mogelijkheden om de business verder te helpen. Voor deze rol zoeken wij een kandidaat die daarnaast voldoet aan de volgende eisen:

 • Je hebt een HBO of WO Bachelor of Master;

 • Je neemt 3 – 5 jaar werkervaring mee op het gebied van Risk & Compliance;

 • Je hebt bij voorkeur ervaring binnen ISAE 3402, PCI-DSS en ISO27001;

 • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

 

Naast dat je komt te werken bij een innovatief bedrijf met toonaangevende klanten krijg je ook een mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden.

 • Een salaris van maximaal €71.280,- o.b.v. 40 uur;

 • Direct een vast contract voor 32 – 40 uur per week (4 x 9 uur is mogelijk);

 • De mogelijkheid om deels hybride te werken;

 • Scheidt & Bachmann betaalt de volledige pensioenpremie;

 • 26 vakantiedagen o.b.v. 40 uur;

 • Vergoeding van reiskosten;

 • Ontwikkelbudget om jezelf professioneel goed te blijven ontwikkelen.

Heb je interesse of wil je meer weten?
Als je interesse hebt, solliciteer dan via onze website. Voor meer informatie kun je ook eerst contact opnemen met Kim Frieseman op nummer 06-42095266 of via kim@arcpeople.nl

Niet voor jou, wel voor een andere topper?
Misschien past de rol je niet of ben je niet (actief) op zoek. Maar je wilt wel andere goede professionals aanbevelen? Dan horen wij graag van je. Natuurlijk stellen daar wat tegenover, dat hoort bij samenwerken. Als een tip leidt tot een plaatsing, dan belonen wij dat met onze Findersfee.

Interesse in andere vacatures?
ARC People werkt voor aansprekende organisaties. Als je wilt weten voor welke posities wij nog meer werven, kijk dan bij onze vacatures. Je kan ons ook volgen op LinkedIn. Of schrijf je in, dan blijf je ook op de hoogte. Solliciteer direct via onderstaande knop.